Андрей Гюров: Ще обжалвам решението на БНБ, то е незаконно

0
Отстраняването му като подуправител на БНБ предизвика политически реакции
Отстраняването му като подуправител на БНБ предизвика политически реакции Снимка: БГНЕС

Отстраняването му като подуправител на БНБ предизвика политически реакции

Не закъсняха политическите реакции след като Андрей Гюров беше отстранен като подуправител на Българската народна банка (БНБ). Мотив за това е решение на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), според което Гюров не може да заема този пост, тъй като е участвал в търговско дружество и политическа партия.

Андрей Гюров обяви, че ще обжалва решението. В своето изявление той заяви: „Ще обжалвам решението на управителния съвет на БНБ, то е базирано на комисията за противодействие на корупцията, което е незаконно и неправилно и в този смисъл защитавам не само себе си, но и всички членове на управителния съвет, сегашни и бъдещи от административен произвол. В правова държава не може административен акт да не подлежи на съдебен контрол и по този начин да служи за външна намеса и неправомерна и незаконна атака към членове на управителния съвет на БНБ“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари