Андрей Гюров излезе в принудителен неплатен отпуск от БНБ

0
Антикорупционната комисия откри "несъвместимост"
Антикорупционната комисия откри "несъвместимост" Снимка: БТА / Архив

Антикорупционната комисия откри "несъвместимост"

Подуправителят на БНБ Андрей Гюров излиза в неплатен отпуск след решение на КПК.

Андрей Гюров, подуправител на Българската народна банка (БНБ) и ръководител на управление „Емисионно“, излезе в неплатен отпуск след като Комисията за противодействие на корупцията (КПК) установи несъвместимост спрямо него. Новината беше съобщена чрез прессъобщение на официалния сайт на БНБ.

Според информацията, предоставена от БНБ, "Комисията за противодействие на корупцията уведоми Българската народна банка за постановено решение, с което е установила несъвместимост по отношение на г-н Андрей Гюров". Това решение на КПК е мотивирало Гюров да излезе в неплатен отпуск, докато бъдат предприети всички необходими законосъобразни действия, за да се избегнат съмнения относно спазването на правната рамка.

Изборът на Гюров и последващите разкрития

Андрей Гюров бе избран в ръководството на БНБ на 26 юли 2023 година. Малко след неговото назначение, през октомври миналата година, в медиите се появиха публикации, които цитираха справка от фирменото отделение на Софийския градски съд. Според тези публикации, към 6 октомври 2023 година, Гюров все още е бил член на изпълнителния съвет на партия „Продължаваме промяната“.

В отговор на тези разкрития, Гюров заяви, че е подал оставка от ръководството на партията веднага след като е избран на поста в БНБ. Той опроверга твърденията, че е запазил партийния си пост, и увери, че е предприел всички необходими стъпки, за да се съобрази с изискванията на новата си длъжност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    ха,
    и тука ли?!? Егати Промяната, дето бутнеш все фалшификации! Сетне било „активно мероприятие“, айде де!?!
  • 3
    1
    нунчо
    Шарлатанска ме работа уж промяна щяха да правят,а те ПОДМЯНА
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари