Александър Вучич: Благодаря на Русия за подкрепата ѝ в ООН

1
Президентът на Сърбия разговаря със заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко
Президентът на Сърбия разговаря със заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко Снимка: БГНЕС

Президентът на Сърбия разговаря със заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко

Президентът на Сърбия благодари на Русия за подкрепата относно резолюцията за Сребреница

Президентът на Сърбия Александър Вучич проведе днес разговор в Белград със заместник-министъра на външните работи на Русия Александър Грушко, като изрази своята благодарност към Русия за подкрепата, оказана на Сърбия по отношение на резолюцията за Сребреница в ООН. Това предаде агенция Танюг.

Вучич сподели в профила си в Инстаграм, че е изразил специална благодарност за подкрепата, оказана от Русия за териториалната цялост на Сърбия в съответствие с Хартата на ООН. Той подчерта важността на този аспект, особено във връзка с непризнаването на обявената през 2008 година независимост на Косово от страна на Белград. Русия, като член на Съвета за сигурност на ООН, също не признава независимостта на Косово, което значително укрепва позицията на Сърбия по този въпрос.

Изразих и специална благодарност за подкрепата за териториалната цялост на Сърбия в съответствие с Хартата на ООН“, написа Вучич в профила си в Инстаграм.

По време на разговора с Грушко, сръбският президент отбеляза, че диалогът е бил конструктивен и е позволил да се направи преглед на цялостните двустранни отношения между Сърбия и Русия. Вучич оцени тези отношения като много добри, което е от съществено значение за двете държави в контекста на регионалната и международната политика.

Разговорите с Грушко са част от поредицата срещи на руския заместник-министър на външните работи в Белград. Вчера той се срещна с вицепремиера и министър на вътрешните работи на Сърбия Ивица Дачич и вицепремиера Александър Вулин. Според информация на агенция ТАСС, по време на тези срещи бе подчертано, че сътрудничеството между Белград и Москва се основава на приятелство и е на изключително ниво във всички области.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари