Албин Курти: Сърбия продължава с провокациите

0
Косовският премиер съобщи, че сръбски военни части са се приближили на около 50 метра от границата
Косовският премиер съобщи, че сръбски военни части са се приближили на около 50 метра от границата Снимка: Албин Курти / Facebook

Косовският премиер съобщи, че сръбски военни части са се приближили на около 50 метра от границата

Косовският премиер Курти алармира за нови провокации от страна на Сърбия по границата.

Напрежението между Косово и Сърбия продължава да ескалира, след като косовският премиер Албин Курти съобщи за нови провокативни действия от страна на сръбските въоръжени сили. Според информацията, публикувана от Курти в социалната мрежа Фейсбук, сръбски военни части са се приближили на около 50 метра от границата с Косово в района на община Каменица.

Косовските власти засекли и документирали действията на сръбските военни

Премиерът Курти уточни, че сръбските военни са се оттеглили, след като са забелязали, че косовските власти са записали действията им. Този инцидент показва повишеното напрежение в региона и готовността на косовските сили за сигурност да реагират на потенциални заплахи.

Косово инвестира в подобряване на отбранителните си способности

В своето изявление Курти подчерта усилията на косовското правителство за укрепване на националната сигурност:

"Правителството на Република Косово инвестира много в изграждането и подобряването на капацитета на структурите за разузнаване, сигурност и отбрана, които са готови да предотвратят всяка заплаха за териториалната цялост и суверенитета на нашата страна", заяви косовският премиер.

Обвинения в хибридни действия срещу Сърбия

Курти обвини Сърбия в продължаващи опити за дестабилизиране на региона чрез хибридни действия. Според него, въпреки тези усилия, пространството за подобни маневри се стеснява с всеки изминал ден. Това изказване подчертава увереността на косовското ръководство във възможностите си да противодейства на потенциални заплахи.

Очакване на реакция от сръбската страна

Към момента на публикуване на информацията, все още няма официална реакция от страна на Сърбия относно твърденията на премиера Курти. Ситуацията остава напрегната, като международната общност продължава да следи внимателно развитието на събитията в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари