Ново напрежение между Косово и Сърбия

1
Властите затвориха два пропускателни пункта
Властите затвориха два пропускателни пункта Снимка: БТА

Властите затвориха два пропускателни пункта

Възобновено напрежение на границата между Сърбия и Косово. Прищина затвори два гранични пункта, след като на сръбска територия протестиращи блокираха основни пътища и започнаха да спират автомобили с косовски регистрационни номера, съобщи БНТ.

Недоволството на сърбите е насочено към решението за закриване на сръбски структури в Косово, което бе осъществено в края на август. Косовското правителство твърди, че тези институции са били под прякото влияние на Белград и са се занимавали с изготвяне на фалшиви документи.

Протестиращите в Сърбия настояват за намеса на международните сили КФОР, които да поемат контрола върху районите в Косово, населени предимно със сърби.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари