Акция срещу купения вот в Кърджали

0
Комисар Атанас Чотров разкри подробности за операцията
Комисар Атанас Чотров разкри подробности за операцията

Вече има сигнал за опит за влияние върху вота в няколко села

В Кърджали стартира мащабна полицейска операция срещу купуването на гласове.

Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОДМВР) - Кърджали започва специализирана акция за борба с престъпления, свързани с нарушаване на избирателните права на гражданите. Операцията, известна като "Купен вот", цели да противодейства на опитите за манипулиране на изборния процес в региона.

Комисар Атанас Чотров, началник на отдел "Охранителна полиция" в ОДМВР - Кърджали, разкри подробности за операцията в ефира на сутрешния блок "Здравей, България" по NOVA. Той заяви: "На територията на ОДМВР - Кърджали се провежда специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с избирателните права на гражданите. Обект на разследване ще бъдат лица, които влияят на вота на гражданите, както и обекти като заложни къщи и магазини, в които се извършва лихварска дейност и се дава стока на вересия."

Според информация, предоставена от комисар Чотров, вече е постъпил един сигнал за опит за влияние върху вота на граждани в няколко села в Кърджалийска област. Полицията е предприела незабавни действия за проверка на сигнала и предотвратяване на евентуални нарушения.

Операция "Купен вот" идва в момент, когато общественото внимание е насочено към потенциални заплахи за честността на изборния процес. Вчера в публичното пространство се появиха списъци с имена на жители от област Кърджали, известни като "Българските елфи". Комисар Чотров коментира ситуацията, като поясни: "Тези хора са познати на органите на реда, но за тях няма издадени предупредителни протоколи. Предприемат се мерки по случая."

Специализираната операция на ОДМВР - Кърджали ще обхване широк спектър от потенциални нарушения, включително оказване на натиск върху избиратели, търговия с гласове, както и дейности, свързани с лихварство и предоставяне на стоки на кредит, които биха могли да бъдат използвани като средство за манипулиране на вота.

Полицейските служители ще извършват проверки на заложни къщи, магазини и други обекти, където съществува риск от извършване на незаконни дейности, свързани с изборния процес. Целта е да се гарантира, че гражданите могат да упражнят правото си на глас свободно и без външно влияние.

ОДМВР - Кърджали призовава гражданите да бъдат бдителни и да сигнализират за всеки опит за купуване на гласове или оказване на натиск върху избирателите. Своевременното подаване на сигнали е от ключово значение за ефективното противодействие на изборните нарушения и осигуряването на честен и прозрачен изборен процес.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Опа
    От списъка по-долу - кой е задържан? https://pastecode.io/s/hez9cz89#google_vignette
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари