Мащабна полицейска акция срещу купуването на гласове в три области

0
Над 450 сигнала за нарушения на изборния процес в страната
Над 450 сигнала за нарушения на изборния процес в страната Видео: NOVA

Над 450 сигнала за нарушения на изборния процес в страната

Мащабна полицейска акция срещу купуването на гласове в три области.

Специализирана полицейска операция за противодействие на купуването на гласове се провежда в София, Кърджали и Плевен. Органите на реда са извършили общо 216 специализирани полицейски операции на територията на страната.

Засилено полицейско присъствие в столичните квартали

В София действията са съсредоточени в кварталите „Модерно предградие", „Филиповци", „Факултета" и „Орландовци". Полицейски служители са изградили контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на кварталите. При проверките в заложни къщи, магазини и частни адреси са образувани 8 бързи производства. От тях 5 са за нарушаване на изборните права на гражданите, две за притежание на наркотични вещества и едно за шофиране след употреба на наркотици. При претърсванията на два адреса са открити списъци, лични документи и пари.

Специални проверки в село Буковлък

В Плевенска област специален фокус на операцията е село Буковлък - едно от най-големите села в региона, известно с контролирания вот на предишни избори. В областния център са регистрирани 16 сигнала за нарушения, като 14 от тях са свързани с купуване на гласове. Образувани са 4 досъдебни производства за изборни престъпления, двама души са задържани, а на 40 лица са съставени предупредителни протокола. При проверка на частен дом в село Гиген са иззети агитационни материали и тетрадка със списък на имена.

Сигнали за натиск в Кърджалийско

В Кърджали са постъпили 17 сигнала за нарушения на изборния процес, от които 8 касаят купуване на гласове, натиск и заплахи за гласуване в полза на определена политическа сила.

Национална статистика

По данни на органите на реда, в страната са получени 453 сигнала за нарушения на изборния процес. Образувани са 100 досъдебни производства, а 47 души са задържани. Съставени са 1300 предупредителни протокола. Служителите на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили проверки на 6500 изборни помещения и други обекти, свързани с изборния процес. За отстраняване на констатираните нередности са връчени 137 писмени разпореждания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари