Адвокатът на Румен Гайтански: Вчера искаше да се предаде, но го върнаха

0
Защитникът заяви, че обвиненията са неоснователни
Защитникът заяви, че обвиненията са неоснователни Снимка: БНТ

Защитникът заяви, че обвиненията са неоснователни

Адвокатът на Румен Гайтански - Вълка, Константин Симеонов, разкри пред обществеността, че неговият клиент е направил опит да се предаде на властите още в предишния ден, но е бил върнат. Гайтански се е свързал с разследващите инспектори от Комисията за предотвратяване на корупцията (ПК) и е уговорил среща за явяване пред комисията вчера следобед.

Въпреки това, при пристигането си в 14:30 часа, той и неговият колега, Красимир Донков, са били върнати от входа на сградата, като им е било предложено да се явят днес в 15:00 часа. Според адвокат Симеонов, този факт е документиран, както и проведените телефонни разговори между страните.

Днес Румен Гайтански се е явил в Комисията за ПК, за да бъде изправен пред следствени действия, включително и предявяване на постановление за привличане като обвиняем с дата от вчера.

Защитата на Вълка: „Това е проблем на банката, не на клиента“

Адвокатът на Гайтански категорично отрече обвиненията срещу клиента си. Според него, няма как Гайтански да е подбудил главния изпълнителен директор на Българската банка за развитие (ББР) към присвояване на средства. Константин Симеонов изрази недоумение относно обвинението и подчерта, че кредитната политика и решенията за отпускане на кредити са изцяло отговорност на банката, а не на клиента.

„Ако аз отида в банка и поискам кредит, няма да ми го дадат без обезпечение. Кой решава въпросът дали да бъде отпуснат кредит? Това не е работа на клиента, това е работа на банката“, коментира адвокатът. Той допълни, че в случая с ББР, заради големия размер на експозицията, решението за отпускане на кредит не е в ръцете само на един човек, а изисква подписите на поне пет души.

Следствени действия и задържане

След направените разпити, на Румен Гайтански е връчено постановление за задържане до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда, което ще определи следващите стъпки по случая.

Адвокатът на Гайтански е уверен в невинността на клиента си и продължава да настоява, че отговорността за кредитната дейност и свързаните с нея решения е на банката, а не на неговия клиент.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Невярващ
    Че той и директорът на Банката е бил задължен от Кремъл и Полит-бюро на ЦК на Задкулисието да даде тоя необезпечен заем на Вълка. Вижте къде са отишли парите и ще намерите виновниците.
  • 0
    2
    пики пики
    слим шеееейди
  • 3
    1
    изкупувам амбалаж
    пълно за празно бутилки от олио 1л швепс 1 л , утре не работим има профилактика на преноса на ток
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари