66-годишен шофьор е загинал при катастрофата край Долни Дъбник

0
Унгарски шофьор на ТИР е задържан за 24 часа след инцидента
Унгарски шофьор на ТИР е задържан за 24 часа след инцидента Снимка: Архив

Унгарски шофьор на ТИР е задържан за 24 часа след инцидента

Трагичен инцидент отне живота на 66-годишен мъж при тежка катастрофа на първокласен път I - 3 в района на град Долни Дъбник. Инцидентът е станал вчера около 13:15 часа, когато е постъпил сигнал за произшествието в полицията.

Според информация от извършения оглед, лек автомобил "Рено Лагуна", управляван от 66-годишния шофьор, е навлязъл в насрещното платно, движейки се в посока град Плевен. Автомобилът се е ударил челно в правилно движещ се товарен автомобил "Volvo" с унгарска регистрация, зад чието кормило е бил 30-годишен мъж.

В резултат на сблъсъка, водачът на лекия автомобил е загинал на място. Екип на Управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Сторгозия е оказал съдействие на мястото на инцидента. Тялото на загиналия е транспортирано за аутопсия.

Унгарският шофьор е преминал проверка за употреба на алкохол и наркотични вещества, като резултатите са отрицателни. Той не е получил наранявания при катастрофата, но е задържан за срок до 24 часа по Закона за Министерството на вътрешните работи.

За случая е уведомен дежурен прокурор при Окръжна прокуратура - Плевен, като е образувано досъдебно производство за изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Идиото 1, счупи тъпомера, ма...
    Едно ти пожелавам от сърце - никога да не станеш "стар", по твоите разбирания, нещастнико, 50 г. Анадънму?👹👹👹
  • -6
    1
    ...
    Мозъците на дядовците са неспособни да се справят със сложната съвременна трафик обстановка. Трябва наведнъж да бъдат съобразени твърде много фактори и събития на пътя а те не мога и решенията които вземат са пълни глупости и мрат и те и невинни хора. Със супер дъртото население на Бг. така ще бъде, по-зле ще става.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари