21-годишен шофьор загина при катастрофа в Плевенско

0
Челен удар между лека кола и товарен автомобил завърши фатално
Челен удар между лека кола и товарен автомобил завърши фатално Снимка: БГНЕС / Архив

Челен удар между лека кола и товарен автомобил завърши фатално

Фатален пътен инцидент в близост до град Кнежа, Плевенско, отне живота на 21-годишен шофьор снощи. Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи (ОД на МВР) - Плевен съобщи, че сигналът за произшествието е постъпил около 20:30 часа в полицейското управление в Кнежа.

Според първоначалната информация от извършения оглед, инцидентът е станал на изхода на Кнежа в посока Плевен. Товарен автомобил влекач с ремарке, управляван от 54-годишен гражданин на Турция, е бил ударен от лек автомобил при завой наляво. След сблъсъка леката кола, шофирана от 21-годишния младеж, е навлязла в насрещното платно, където се е ударила челно в друг товарен автомобил с турска регистрация.

Вследствие на тежкия сблъсък, младият шофьор е загинал на място. От полицията потвърдиха, че водачите на товарните автомобили не са получили наранявания.

В хода на разследването, шофьорите на тежкотоварните машини са били тествани за употреба на алкохол и наркотични вещества. Тестът на единия от тях е дал положителен резултат за амфетамин, поради което му е издаден талон за медицинско изследване и е взета кръвна проба за допълнителен анализ.

От ОД на МВР - Плевен съобщиха, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, а в близко бъдеще ще бъдат извършени и химически изследвания. По случая е образувано досъдебно производство за изясняване на всички обстоятелства около трагичния инцидент.

Министерството на вътрешните работи публикува на официалния си сайт статистика за пътнотранспортните произшествия през изминалото денонощие. Данните сочат, че освен фаталния инцидент в Плевенско, в страната са регистрирани още 19 пътни инцидента, при които са ранени 29 души.

Този трагичен случай отново поставя на дневен ред въпроса за безопасността по пътищата и необходимостта от засилен контрол и превенция на употребата на упойващи вещества сред водачите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари