39-годишен мъж остава в ареста след фатален инцидент с наркотици в Русе

4
Обвиняемият е заплашен от до осем години лишаване от свобода за разпространение на високорискова дрога
Обвиняемият е заплашен от до осем години лишаване от свобода за разпространение на високорискова дрога Снимка: БТА

Обвиняемият е заплашен до осем години лишаване от свобода за разпространение на високорискова дрога

39-годишен мъж, идентифициран като Е. Хр., остава в ареста след решение на Окръжния съд в Русе. Той е обвинен за разпространение на високорискови наркотични вещества, включително фентанил, в русенския квартал „Чародейка“. Арестът е следствие на фатален случай на предозиране на наркотик, станал на 23 юли.

Инцидентът се случил, когато двама наркозависими лица, закупили кристалообразно вещество от обвиняемия, го изпушили чрез запалване на фолиото, в което било увито. В резултат, един от тях, 35-годишен мъж с инициали И. А., се почувствал зле, получил кръвоизлив и починал на място. Според първоначалната информация, смъртта му е настъпила вследствие на предозиране, като окончателната причина ще бъде установена след експертизите на съдебния лекар.

При последвалото претърсване в дома на Е. Хр. в „Чародейка“ са намерени 13,46 грама метамфетамин, разпределен в 19 дози, както и друго вещество, което обвиняемият твърди, че е фентанил. Окръжният прокурор на Русе, Георги Георгиев, уточни, че фентанилът е синтетичен наркотик, чиято сила е около 50 пъти по-висока от тази на хероина, и който представлява сериозна опасност за живота на употребяващите го.

Е. Хр., родом от София, има четири предишни присъди, три от които са свързани с държане на наркотици. Настоящите обвинения срещу него включват притежание и разпространение на високорискови наркотични вещества, за които се предвижда наказание от две до осем години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Прокурор Георгиев подчерта, че разпространението на фентанил, особено когато е примесен с други наркотици, представлява изключителна опасност за живота на хората. „Широкото му разпространение, особено в комбинация с други наркотици, води до опасност за живота на хората, които го употребяват. Действително не е пресилено твърдението, че продавачите на наркотици са продавачи на смърт“, заяви той, цитиран от БТА.

Съдебното дело ще продължи с разглеждането на експертизите, след което ще бъде решено дали да се повдигнат допълнителни обвинения срещу Е. Хр. за умишлено умъртвяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    16
    Иванова
    Трябва да се изловят всички, както и тези от които взимат тая отрова! За какво обществото плаща заплати на МВР, прокуратури като никога не е имало повече потребители на всевъзможни наркотични вещества! Всички имаме деца и искаме светло бъдеще за тях! На Филаделфия и Охайо ли искате да заприличаме? Ненавиждам всеки който се занимава по какъвто и да речем начин с дрога, както и тези, които ги покровителстват! Виждам, че и една част от същото това общество им се кланят ... Няма кой да ни изчисти къщичката!!!
  • 5
    15
    Sy
    Обърнете внимание и на 302 блок, вход Е в Чародейка! Този и много други персонажи редовно съм ги виждала там. Не искам да назовавам имена. Това са безсъвестни хора, нямат милост към хората. Иначе конкретно жената, която визирам е доста човечна с кучета.
  • -1
    14
    До "До 1"
    Браво! Бръкна в гъза на фашагите яко!
  • -3
    13
    До 1
    Да мрат евроатлантиците, за да живеете вие болшевики и фашисти знаещи само да слушате плиткоумните пропагандни вопли на едни вождове с плитки чела, които обаче имат едно качество, което признавам - че са върли опортюнисти, възползващи се по най - добрия начин от полезните идиоти в бившия комунистически блок - хора като тебе. Хора на които им липсват знания, образование, култура, НО знаещи всичко. Хора привързани към лидер, и жадуващи за това да са поне равни с по-умните и красивите, които мразят!
  • 8
    12
    Mitaka
    Сина му и той със същите глупости оставям мнението на другите коментиращи! Прокуратурата да се самосезира.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари