Окръжният съд в Стара Загора задържа мъж за разпространение на метамфетамин

0
Арестуваният е работел в автосервиз, където полицията открила значително количество наркотик
Арестуваният е работел в автосервиз, където полицията открила значително количество наркотик

Арестуваният е работел в автосервиз, където полицията открила значително количество наркотик

По искане на Окръжна прокуратура - Стара Загора, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 47-годишния Ж.Т. Обвинението срещу него е за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество – метамфетамин, на обща стойност 13 199 лева. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, което прави случая още по-сериозен.

На 14 август 2024 година, Ж.Т. е бил задържан от органите на реда в град Стара Загора, докато продавал метамфетамин на друго лице. Според данни на прокуратурата, мъжът работел в автосервиз в града. При последвало претърсване и изземване, в помещение на сервиза е било открито значително количество наркотично вещество – метамфетамин с общо тегло 188,43 грама.

Обвинението срещу Ж.Т. е повдигнато на основание член 354а, алинея 1 от Наказателния кодекс, като наказанието може да включва затвор за значителен период от време, предвид предишните му провинения и опасния рецидив. Предстои производството по делото да продължи, като определението на Окръжен съд - Стара Загора подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Пловдив.

Според специалисти, подобни случаи са показателни за нарастващия проблем с разпространението на синтетични наркотици в региона. Метамфетаминът е един от най-опасните наркотици, известен с разрушителните си ефекти върху психиката и здравето на употребяващите го.

Ж.Т. ще остане в ареста до следващото съдебно заседание, което ще определи по-нататъшното развитие на случая. Ако бъде признат за виновен, го очакват сериозни последствия, предвид извършването на престъплението в условията на рецидив.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари