25 гласа не са стигнали на "Величие" да влезе в Народното събрание

3
По думите на социолога Боряна Димитрова такава малка стойност досега никога не е имало
По думите на социолога Боряна Димитрова такава малка стойност досега никога не е имало Видео: bTV

По думите на социолога Боряна Димитрова такава малка стойност досега никога не е имало

За първи път в историята на българските избори толкова малък брой гласове - само 25, отделят една политическа формация от влизане в Народното събрание. Партия "Величие" остана на косъм под 4-процентната бариера за участие в 51-ото Народно събрание.

Експертен анализ на ситуацията

Социологът от "Алфа Рисърч" Боряна Димитрова коментира пред bTV уникалността на случая: "Имали сме случаи на около 2000 гласа, но 25 – не".

Добромир Живков от "Маркет ЛИНКС" разясни процедурните възможности: "В такъв случай трябва да има решение на съда и да се мине през доста дълга процедура. В този момент имаме такъв резултат от ЦИК, но той оставя висящ, предвид малката разлика, която вади партията извън парламента. Трябва да се има предвид и информацията за влошената работа на комисиите по места от поне няколко вота насам".

Анализ на политическата ситуация

Боряна Димитрова отбеляза значителното увеличение на антисистемния вот: "Много нараства антисистемният вот. Ако видим всички партии, които прескочиха 4-процентната бариера, този вот вече може да стигне между 25 и 30%, което е един натиск върху системните партии да помислят и да сгъстяват правителство. Смятам, че ще има сериозен обществен натиск да има правителство".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    булгаристан
    булгаристан=мафия https://i.postimg.cc/0NY49zGj/shte-ima-pravitelstvo-1.jpg
  • 1
    1
    булгаристан
    булгаристан=мафия ТЕЗИ ГИ ИЗПЪРЖИХА МНОГО ЗДРАВО! ПРОВЕРЕТЕ В GOOGLE, ИЛИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ - КОЛКО Е НЕТНОТО БОГАТСТВО НА свинята от Банкя и ще видите какъв е отговорът : по последни данни между  300 и 500 милиона евро(между 400 и 560 милиона щатски долара). Свинята от Банкя разполага с приблизително 1 000 000 000 лева - с такава огромна сума той може да купи ВСИЧКО И ВСЕКИ В БГ, ТОЙ ПОРЪЧВА И реди изборите както той си иска. Свинята от Банкя нарочно се подигра с Ивелин, с фалшиви и подправени протоколи ги оставиха извън парламента.... ГЛУПАЦИТЕ В БУЛХАРИСТАН, КОИТО ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ СА МНОГО ТЪПИ ! ВСИЧКО СЕ РЕШАВА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ПОЛИТИЦИТЕ СИ КУПУВАТ ХОРАТА, КОИТО ПОПЪЛВАТ ПРОТОКОЛИТЕ И ТЕ ИМ ГЛАСЯТ КАКВИТО РЕЗУЛТАТИ СИ ПОРЪЧАТ !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари