„Величие“ остава извън парламента с 3,999%

4
ЦИК обяви окончателните резултати от парламентарните избори
ЦИК обяви окончателните резултати от парламентарните избори Снимка: БТА

ЦИК обяви окончателните резултати от парламентарните избори

След обработката на всички протоколи от Централната избирателна комисия (ЦИК) вече са ясни партиите, които ще участват в 51-вото Народно събрание на Република България.

ГЕРБ-СДС води убедително

Коалицията ГЕРБ-СДС заема първото място с 26.388 процента от гласовете, което се равнява на 642 931 избиратели, доверили се на коалицията.

Разпределение на останалите мандати

На второ място се нарежда коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) с 14.203 процента (346 063 гласа). Третата позиция заема "Възраждане" с 13.358 процента (325 468 гласа).

"Движение за права и свободи - Ново начало" получава 11.548 процента (281 366 гласа), следвано от "БСП - Обединена левица" със 7.568 процента (184 403 гласа).

"Алианс за права и свободи" привлича 7.481 процента (182 236 гласа), а "Има Такъв Народ" (ИТН) събира 6.779 процента (165 160 гласа).

Нов политически играч в парламента

Партия МЕЧ успява да премине четирипроцентовата бариера с 4.595 процента (111 946 гласа), което ѝ осигурява място в законодателния орган.

Под избирателната бариера

Партия "Величие" остава извън парламента с резултат от 3.999 процента, равняващ се на 97 430 гласа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    булгаристан
    булгаристан=мафия ТЕЗИ ГИ ИЗПЪРЖИХА МНОГО ЗДРАВО! ПРОВЕРЕТЕ В GOOGLE, ИЛИ ЗАДАЙТЕ ВЪПРОС НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ - КОЛКО Е НЕТНОТО БОГАТСТВО НА свинята от Банкя и ще видите какъв е отговорът : по последни данни между 300 и 500 милиона евро(между 400 и 560 милиона щатски долара). Свинята от Банкя разполага с приблизително 1 000 000 000 лева - с такава огромна сума той може да купи ВСИЧКО И ВСЕКИ В БГ, ТОЙ ПОРЪЧВА И реди изборите както той си иска. Свинята от Банкя нарочно се подигра с Ивелин, с фалшиви и подправени протоколи ги оставиха извън парламента.... ГЛУПАЦИТЕ В БУЛХАРИСТАН, КОИТО ХОДЯТ ДА ГЛАСУВАТ СА МНОГО ТЪПИ ! ВСИЧКО СЕ РЕШАВА ПРЕДВАРИТЕЛНО, ПОЛИТИЦИТЕ СИ КУПУВАТ ХОРАТА, КОИТО ПОПЪЛВАТ ПРОТОКОЛИТЕ И ТЕ ИМ ГЛАСЯТ КАКВИТО РЕЗУЛТАТИ СИ ПОРЪЧАТ ! https://i.postimg.cc/0NY49zGj/shte-ima-pravitelstvo-1.jpg
  • 1
    4
    Мърши
    Всички борещи се за власт са мърши.Камо ли сутеньора от величие
  • -1
    3
    До русенец и ....
    Вие какво искате,- да остане само мафията в лицето на ГЕРБ и ДПС ли си?! Е тая няма да я бъде! Величие ще влезе- ако не сега, то на следващите избори, които няма да са много далеч. И тогава ГЕРБ ще се сринат, а останалите ще се коалират и ще започнат да разследват престъпленията и далаверите на Борисов, докато го тикнат в затвора! Добре го запомнете !
  • 9
    2
    русенец
    Едни малоумници по-малко. А с останалите какво правим?
  • 1
    1
    ...
    Кривогледия сектант няма никаква работа в парламента. Както впрочем и 80% от депутатите.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари