200 000 души имат право на глас в Русенско

0
200 000 души имат право на глас в Русенско
200 000 души имат право на глас в Русенско Видео: КИС 13

70% от избирателите са съсредоточени в община Русе

В навечерието на предстоящите местни избори на 27 октомври 2024 година, Русенска област се подготвя за мащабно гласуване. Според предварителните избирателни списъци, над 200 000 души имат право на глас в региона, съобщи Районната избирателна комисия (РИК) - Русе.

Значителна част от електората – приблизително 144 000 души, или над 70% от общия брой избиратели – са концентрирани в община Русе. Тази информация подчертава ключовата роля на градския вот в определянето на местната власт.

Милена Хинкова, председател на РИК - Русе, в интервю за телевизия КИС 13 напомни, че до 16 септември 2024 година инициативните комитети могат да се регистрират в комисията. Същевременно, кметовете в областта са изправени пред задачата да издадат заповеди за формиране на избирателните секции в съответните общини.

Областният управител на Русе, Драгомир Драганов, увери обществеността, че всички институции, ангажирани с изборния процес, ще работят за осигуряването на честен и прозрачен вот. Той изрази оптимизъм, че ефективните мерки срещу купения и корпоративен вот биха могли да стимулират по-висока избирателна активност сред жителите на областта на 27 октомври 2024 година.

Предизборната подготовка в Русенско набира скорост, като институциите и гражданите се мобилизират за предстоящия важен ден на местната демокрация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    русенец
    200 000 избиратели при официално население 218 000 ? Е, то бива стъкмистика, ама това минава всички граници!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари