17-годишна канадка грабна олимпийското злато на 400 метра съчетано плуване

0
Самър Макинтош триумфира със златен медал в Париж
Самър Макинтош триумфира със златен медал в Париж Снимка: БГНЕС

Самър Макинтош триумфира със златен медал в Париж

Самър Макинтош, 17-годишната плувкиня от Торонто, впечатли света, спечелвайки златен медал на Олимпийските игри в Париж. Тя завоюва победата в дисциплината 400 метра съчетано плуване с време от 4 минути и 27,71 секунди, изпреварвайки американките Кейти Граймс и Ема Уейант, които завършиха съответно с 4:33,40 и 4:34,93 секунди. Това постижение отбеляза втория медал на Макинтош в Париж, след като преди това спечели сребърен медал в дисциплината 400 метра свободен стил, където остана зад австралийската звезда Ариарне Титмус.

Макинтош, която се състезава на едва 14 години на Олимпийските игри в Токио 2020, завърши четвърта в дисциплината 200 метра свободен стил. Тя сподели, че опитът от тези игри е бил ключов за успешното ѝ представяне в Париж. "Всеки път, когато ми се налага да се състезавам на световната сцена, научавам все повече и повече за това как да се справям с това, психически, физически и емоционално", каза Макинтош. "Опитвам се да не се издигам прекалено високо или прекалено ниско, в зависимост от резултатите ми в състезанието."

След победата си Макинтош изрази благодарността си към своя отбор и желанието си да направи Канада горда. "Просто се опитвам да се потопя в момента колкото се може повече, защото очевидно такива моменти се случват веднъж на всеки четири години", каза тя. Това злато е значимо не само за младата плувкиня, но и за канадския отбор, който се гордее с нейното постижение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари