Ружди Ружди: Посвещавам наградата си на цяла България

5
Параолимпиецът донесе златен медал от Париж 2024
Параолимпиецът донесе златен медал от Париж 2024 Видео: NOVA

Параолимпиецът донесе златен медал от Париж 2024

България за пореден път затвърди своята сила в параолимпийските спортове, след като Ружди Ружди спечели златния медал в тласкането на гюле на Параолимпиадата в Париж. С това забележително постижение страната ни вече притежава първия си златен медал от игрите тази година.

Ружди Ружди показа изключителна класа и доминация в състезанието, оставяйки далеч зад себе си своите конкуренти. С резултат от 12 метра и 40 сантиметра той извоюва титлата, като изпревари втория в класирането с почти половин метър. Този успех не само отбелязва забележително постижение за Ружди, но и утвърждава позицията му на един от най-успешните параолимпийски спортисти на България.

Това е втора олимпийска титла за Ружди Ружди, след като през 2021 година той спечели златото на Параолимпиадата в Рио де Жанейро. Новата победа в Париж не само затвърди статута му на световен шампион, но и доказа, че упоритостта и постоянството му носят големи успехи.

„Щастлив съм, че успях отново да спечеля златния медал. Дадох всичко от себе си. Много се радвам, че отново се качвам на високия връх. Наградата посвещавам на моя треньор, на хората, които ми помагаха и на цяла България“, заяви Ружди Ружди след триумфа си. Неговите думи разкриват не само радостта му от постигнатото, но и благодарността му към всички, които са го подкрепяли по пътя към успеха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 12
    1
    123456
    Браво!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари