1000 машини за гласуване минаха проверка преди изборите

0
Министърът на електронното управление инспектира процеса
Министърът на електронното управление инспектира процеса Снимка: Министерски съвет

Министърът на електронното управление инспектира процеса

Безпрецедентен брой от над 1000 машини за гласуване са преминали през щателна извадкова проверка преди предстоящите избори на 27 октомври 2024 година. Проверката се осъществява от държавни експерти от Министерството на електронното управление и други административни звена, информират от пресцентъра на Министерския съвет.

Значително увеличение спрямо предходни избори

Служебният министър на електронното управление Валентин Мундров докладва по време на среща със служебния министър-председател Димитър Главчев, че броят на проверените машини значително надвишава предходните 670 устройства от миналите избори. Потвърдено е също, че проверката обхваща и машините, предназначени за секциите в чужбина.

Лична инспекция от министър Мундров

Вчера служебният министър на електронното управление извърши лична проверка на процеса по инсталиране на софтуера на машините за гласуване в склада на фирмата-доставчик.

Засилени мерки срещу купения вот

В началото на днешното заседание на служебното правителство, министър-председателят Димитър Главчев подчерта усилените мерки срещу купения вот, където са ангажирани МВР и прокуратурата, както и засиления контрол върху машините за гласуване от страна на Министерството на електронното управление.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

В България да имаш проблем с алкохола означава, да ти свърши пиенето!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари