Протест на пожарникари във Варна

0
Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно
Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно Снимка: БНТ

Варненските пожарникари излязоха на протест тази вечер пред Първа районна служба

Огнеборците настояват за повишаване на възнагражденията с 20% и да не се правят структурни промени на тъмно, предаде БНТ

Протестиращи заявиха, че ги притеснява изваждането на пожарната служба от системата на МВР. Според тях не се води диалог със синдикатите в системата.

"Второто ни искане е да се проведе една реална реформа в МВР и то както е разписано в приложение 10 на коалиционните партньори, тази програма вече стана политическа", заяви Красимир Костов от Синдикална федерация на служителите на МВР.

"Появи се информация, че пожарната ще бъде вадена от МВР и ще се обособи като Държавна агенция. Притеснява ни, че не е говорено с нас. Има структура, ще се вдигнат парите за агенцията, но това е за по-голяма администрация", допълни Ивайло Янчев, пожарникар.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари