Журналист: Румен Радев нарочно изпусна момента да влезе в политиката

0
Експерти призовават за комплексни мерки срещу нерегламентираните изборни практики
Експерти призовават за комплексни мерки срещу нерегламентираните изборни практики Видео: NOVA

Експерти призовават за комплексни мерки срещу нерегламентираните изборни практики

Президентът Румен Радев изрази загриженост относно сигналите за купуване на гласове и корпоративен вот в страната. Темата беше обсъдена от журналистите Ружа Райчева, Георги Марчев и Людмил Илиев в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS.

По време на брифинг, държавният глава коментира множеството сигнали и публикации, свързани с нерегламентирани практики при гласуването. Той подчерта, че проблемът засяга различни политически формации.

Ружа Райчева сподели своето мнение по темата: "Много политически играчи имат интерес към купуването на гласове. Едните нападат другите. Има сенчеста част в почти всяка формация".

Георги Марчев акцентира върху необходимостта от справедливост във всички избори, не само в предстоящите. Той изтъкна, че корпоративният вот е явление, от което се възползват всички партии. Според журналиста, борбата с този проблем не се ограничава само до предизборната кампания, а изисква цялостен подход към подобряване на качеството на живот на гражданите.

"За да се борим с подобен проблем, трябва да знаем какви са мащабите му", заяви Людмил Илиев. Той посочи, че въпреки отделни криминални случаи, които подсказват за широко разпространение на явлението, влиянието му върху националните избори е по-ограничено в сравнение с местните.

Райчева изрази мнение, че президентът Радев е пропуснал подходящия момент да влезе активно в политиката. Тя смята, че силен ход би било да се откаже от президентството и да поеме по-голяма отговорност за развитието на страната.

Георги Марчев коментира реториката на държавния глава, определяйки я като "непълна и с догадки". Той отбеляза, че президентът се стреми да се дистанцира от текущия партиен живот, позиционирайки се като страничен наблюдател, който защитава интересите на гражданите.

Дискусията подчерта сложността на проблема с купения и корпоративния вот, както и необходимостта от комплексни мерки за осигуряване на честни и прозрачни избори в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари