Жители на Крушаре заплашиха да блокират пътя Сливен - Ямбол

0
Хората са недоволни от постоянните проблеми с водоснабдяването
Хората са недоволни от постоянните проблеми с водоснабдяването Видео: NOVA

Хората са недоволни от постоянните проблеми с водоснабдяването

Жителите на село Крушаре, Сливенска област, обявиха готовност за ефективни протестни действия поради продължаващите проблеми с водоснабдяването. Въпреки че населеното място не е на официален воден режим, жителите остават без вода, като причината са честите аварии по остарелите водопроводи. Най-тежка е ситуацията по улица „Хан Крум“, където в рамките на 300 метра има седем активни ВиК аварии.

От 30 дни през септември, 15 дни бяхме без вода“, споделя пред NOVA един от жителите. Според думите му майсторите на място се опитват да осигурят минимален приток на вода, но ако трябва да спазват всички необходими ремонти, тя трябва да бъде спирана ежедневно.

Селото е изправено пред сериозен проблем с водоснабдителната мрежа, като канализацията е изградена през 1963 година и оттогава не е претърпяла съществена подмяна или модернизация. През 2021 година е била събрана подписка от жителите на селото, която е изпратена до редица институции, включително ВиК - Сливен, Общинската администрация, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, както и до омбудсмана на Република България. Въпреки това, конкретно решение на проблема все още не е намерено.

Йорданка Паскова, която живее в селото, изрази разочарованието на жителите, които смятат, че ситуацията се проточва твърде дълго. „От години се опитваме да получим помощ от съответните органи, но без резултат“, споделя тя.

Заместник-кметът на община Сливен обясни, че след проведена среща с потърпевшите, са били взети някои мерки за облекчаване на ситуацията. ВиК - Сливен са предложили да монтират клапан за регулиране на налягането на водата, което би помогнало за намаляване на авариите по време на нощните часове. Освен това, се предвижда подмяна на част от довеждащия водопровод и зониране на селото, за да се спира водата само в засегнатите райони при аварии.

Независимо от тези предложения, проблемът с остарелите тръби остава основният източник на постоянните аварии. Жителите на Крушаре настояват за по-спешни и цялостни действия, за да могат отново да разчитат на нормално водоснабдяване. Те предупредиха, че ако не бъдат предприети адекватни мерки в кратки срокове, са готови да излязат на улицата и да блокират пътищата в знак на протест.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 2
    Ееех,Копейко умна....
  • 1
    1
    Аз
    До кога ще мъчите хората с безводие? Причините ясни, но не се прави нищо.Мъни ли няма, защото отиват за поддръжка на война, а другите - в нечии бездънни джобове?Българинът не ще повече да търпи, не разбрахте ли?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари