Жители на Долапите и Средна кула недоволстват срещу новите разписания на автобусите

9
Хората събират подписка
Хората събират подписка Снимка: Facebook

Хората събират подписка

Жителите на кварталите Долапите и Средна кула в град Русе се обърнаха с подписка към кмета на Община Русе, Пенчо Милков, председателя на Общински съвет Русе, академик Христо Белоев, и изпълнителния директор на „Общински транспорт Русе“ ЕАД, Александър Георгиев, с настояване за промяна на новите автобусни разписания, които влязоха в сила от 1 юли 2024 година.

В подписката се изразяват сериозни възражения относно разредените разписания на автобусни линии № 6 и № 15, както и премахването на линия № 7. Според жителите, интервалите между автобусите са толкова големи, че правят нормалната комуникация с град Русе практически невъзможна.

"Разписанията са така разредени и интервалите между тях са толкова големи, че правят нормалната комуникация с град Русе абсолютно невъзможна. Този голям луфт между часовете за превоз на пътници затруднява всички живущи на територията на населените места – възрастни хора, за които това е единственият начин да се придвижат в посока Русе, работещи на смени и ротационни графици хора, майки с деца, ученици, пътуващи до професионални и други гимназии, както и всички, които ежедневно пътуват по служебни, лични, здравословни и други причини" - се посочва в подписката.

Липсата на алтернативни линии създава неудобства

Жителите на кварталите Долапите и Средна кула подчертават, че автобусни линии № 6 и № 15 нямат връзка и никаква алтернатива да се покриват от други линии. Това прави невъзможно придвижването на хората, дори по част от маршрута, и е невъзможно те да сменят удобно линии, за да се приберат до домовете си.

Премахването на линия № 7 допълнително утежнява ситуацията

Подписката също така обръща внимание на премахването на линия № 7, която покриваше част от централната част на града. Много хора, които работят в предприятия по маршрута на тази линия, са затруднени от липсата ѝ.

"Премахването на линия № 7 допълнително утежни транспорта "от" и "до" кварталите Долапите и Средна кула. Има хора, които работят в предприятия по маршрута на линия № 7. Тя покриваше част от централната част – бившата Стоматология, улица "Борисова" и други. Настояваме да се пусне отново такава автобусна линия." - заявяват жителите.

Изолация и дискриминация

Подписката изразява сериозни притеснения, че жителите на квартал Долапите остават изолирани и дискриминирани от разредените разписания. Те нямат удобен достъп до градския транспорт, а жителите на квартал Средна кула имат ограничена връзка с града, използвайки автобусната линия в посока село Басарбово - квартал Средна кула.

Неспазване на обещанията за модерен транспорт

Жителите изразяват своето разочарование от факта, че въпреки увеличения капитал на „Общински транспорт Русе“ и придобитите нови 24 автобуса, не се осигурява комфортно и безпроблемно пътуване. Те настояват за възстановяване на старите разписания, които напълно ги удовлетворяват.

"От публикациите в сайта на Община Русе и в този на „Общински транспорт Русе“ ЕАД останахме с впечатление, че увеличеният капитал и новите автобуси ще постигнат целта да осигурят комфортно и безпроблемно пътуване. За съжаление, думи и дела се разминават неприятно, поне на този етап. Настояваме да се възстанови движението на автобусните линии по предходните разписания." - заявяват жителите.

Призив за отговорност и спешни мерки

Жителите на кварталите Долапите и Средна кула очакват бърза и професионална реакция от страна на общинските власти. Те настояват за удължаване на разписанията на автобусите във вечерните часове, за да се осигури възможност за придвижване на гражданите, работещи до по-късни смени.

Подписката завършва с призив към властите да вземат предвид основателните съображения на жителите и да се отнесат с отговорност към този сериозен проблем.

"С Вашата ангажираност по осигуряване на добри транспортни комуникационни връзки на територията на Община Русе, се надяваме да сте гаранти за спазването на разписанията, каквито ги декларирате в официалните медии и социални мрежи. Неприятно сме изненадани, че новата концепция за модерен общински обществен транспорт е толкова необмислена и неработеща. Очакваме бърза и професионална реакция!" - завършват жителите на Долапите и Средна кула.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    14
    Дани
    Явно, че за нас няма угодия!!! Има маршрути ,по които редовно се движат празни тролеи!!!!(естествено, че това не е рентабилно)! Казвам го напълно отговорно, защото ми се налага от няколко седмици да ползвам обществен транспорт!!! Редовно съм сама _пътник в тролея!!! Няма да спомена линиите, че да не вземат да ги спрат!!! Вероятно от споменатите "квартали"има повече пътници!!В пиковете часове, да има повече автобуси!!!! Всичко живо вече е с автомобили!! Слезте от тях и тогава ще има смисъл от повече обществен транспорт и въздуха ще бъде по чист!!!
  • -1
    13
    Моля не критикувайте
    Пенчо. Той бе избран с голямо мнозинство.
  • 7
    12
    Съветът на Анастасия
    Жители на кварталите, нека ви е за урок Пенчовата администрация - научеге се да гласувате на местни избори за ваши познати съкварталци, а не за партийни листи!!!! Плачете сега!
  • 8
    11
    Молба
    Моля някой съгражданин да ми припомни - има ли нещо, което общинската администрация на Пенчо Милков да е направила и то да става като за (пред) хора?
  • 10
    10
    Ззззз
    То автобуси няма и в града .Скоро кмета ще ни накара да летим.Русе стана като едно голямо село.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари