Жената, заплашвала Дара Екимова и Ясмин Кирилова, влиза принудително в психиатрията

1
28-годишната Гергана Неделчева ще прекара 3 месеца в специализирана клиника в Кърджали
28-годишната Гергана Неделчева ще прекара 3 месеца в специализирана клиника в Кърджали Снимка: БНТ

28-годишната Гергана Неделчева ще прекара 3 месеца в специализирана клиника в Кърджали

Районният съд в Пловдив взе решение 28-годишната Гергана Неделчева да бъде настанена в психиатрична клиника за принудително лечение. Това стана ясно след проведеното днес съдебно заседание при закрити врата. Жената е обвинена в отправяне на онлайн заплахи към певицата Дара Екимова, инфлуенсъра Ясмин Кирилова и музикалния продуцент Саня Армутлиева.

Съдът определи максималния срок от 3 месеца за престой в лечебното заведение, съгласно разпоредбите на Закона за здравето. Решението идва след проведена съдебно-психиатрична експертиза, която е установила наличие на психично заболяване при Неделчева.

Димитър Пехливанов от Районната прокуратура в Пловдив коментира: "Съдът удовлетвори нашето искане, предвид и това, което заяви вещото лице, че предложената страда от психично заболяване, опасна е за себе си и за околните и най-адекватното поведение и съобразяване с разпоредбите на Закона за здравето е настаняване в психиатрично заведение за срок от три месеца в град Кърджали."

Гергана Неделчева е била доведена в съдебната зала от медик от Центъра за психично здраве в Пловдив, където е преминала двуседмично лечение преди заседанието. Според адвоката на Дара Екимова, Десислава Матева, заплахите към певицата са преустановени след започването на делото. Матева добави: "В крайна сметка е важно лицето да бъде лекувано, така че от една страна тя да има необходимото оздравяване и от друга страна пък да се създаде спокойствие от страна на пострадалите от нейните словесни заплахи и закани."

Ясмин Кирилова обаче твърди, че заплахите към нея са продължили и след първото съдебно заседание в началото на септември. Тя сподели: "Не можеш да ми направиш нищо, не можеш да ме вкараш, ще убия детето - с детайли как ще го убие, какво ще направи. Общо взето се насочва към детето. Вероятно, защото знае, че това на мен ми е слабото място и определено си личи, че доста осъзнато пуска заплахите."

Майката на Гергана, Стелияна Неделчева, е определена от съда за неин попечител. Тя отрича твърденията, че дъщеря ѝ е отправяла заплахи, и заяви: "Тя е болна, има си диагноза, но всичко започват те, всичко е провокация от години. Просто искам да се разследва случаят, детето ми е невинно и се опитват по всякакъв начин в рамките на една година ѝ се правят четири експертизи, това нормално ли е."

След обявяването на съдебното решение, Гергана Неделчева беше незабавно транспортирана към специализираната клиника. Ясмин Кирилова изрази облекчение от постановлението, споделяйки: "Определено се радвам, че първо тя ще получи помощ, защото тя наистина има нужда от такава и второ, че ние с Дара ще живеем някакъв спокоен живот." Кирилова добави, че възнамерява да насочи усилията си към законодателни промени, които да предотвратят подобни случаи в бъдеще.

Случаят привлече значително обществено внимание и повдигна въпроси относно онлайн тормоза и необходимостта от по-ефективни мерки за защита на жертвите. Решението на съда се разглежда като стъпка към справяне с проблема, осигурявайки както необходимото лечение за извършителя, така и спокойствие за засегнатите страни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари