Дара Екимова застана очи в очи в съда с жената, която я заплашва онлайн

0

Тя е жертва на своето заболяване. Тя не може да носи отговорност за действията си, коментира певицата

Популярната певица Дара Екимова и инфлуенсърката Ясмин Кирилова се изправиха лице в лице в съда срещу жена, която ги е заплашвала онлайн в продължение на месеци. Случаят привлече вниманието на районната прокуратура в Пловдив, която се самосезира по случая на кибертормоз.

Съдебното заседание в Пловдивския районен съд се проведе по Закона за здравето и имаше за цел да реши дали обвиняемата жена да бъде изпратена за принудително лечение в специализирано заведение.

Въпреки предстоящото заседание, заплахите към Дара Екимова в социалните мрежи продължиха, като се предполага, че зад тях стои същата жена – 28-годишната Гергана Неделчева. Певицата изрази увереност, че не се страхува, но настоява за ефективни мерки.

„Тя е жертва на своето заболяване. Тя не може да носи отговорност за действията си и не е виновна, че болестта ѝ се е отключила по една или друга причина“, категорична бе Дара Екимова, предаде БНТ.

На самото заседание не е имало прояви на вербална агресия, като Гергана е била спокойна и уверена.

„Тя говори нормално, въпреки че трепереше. А само преди няколко часа получавах подробни заплахи как ще убие детето ми и мен,“ разказа Ясмин Кирилова.

При въпрос от страна на БНТ дали познава двете жени, Гергана Неделчева отказа да отговори.

Заседанието беше закрито за медии, като защитата на обвиняемата посочи, че не е ясно дали именно тя е отправяла заплахите.

Според прокуратурата Гергана е признала пред съда, че е писала заплашителните съобщения, но твърди, че е била провокирана. В миналото Гергана вече е била подложена на лечение заради тормоза над Ясмин.

„Видимо, резултатите от това лечение са нулеви,“ отбеляза Ясмин Кирилова.

Прокурорът Димитър Пехливанов подчерта, че действията в интернет, свързани с използването на мобилен телефон, могат да бъдат контролирани от родителя, който твърди, че се грижи за обвиняемата.

Психиатърът Веселин Герев добави, че близките на хора с психични проблеми често не могат да упражняват контрол върху тях и се страхуват да подадат сигнал до прокуратурата за влошеното им състояние, което води до затворен кръг.

Следващото заседание е насрочено за 17 септември, като дотогава ще бъде изготвена допълнителна експертиза за психичното състояние на Гергана, въз основа на която съдът ще реши дали тя ще бъде изпратена на лечение в специализирано заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Русенец
    Преди две-три седмици по улица Чипровци, близо до училището , падна високо изсъхнало дърво през деня и , слава Богу, не...
  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...