Жена заплашва Дара Екимова с убийство

1
За това съобщи музикалният продуцент Саня Армутлиева
За това съобщи музикалният продуцент Саня Армутлиева Снимка: Facebook

За това съобщи музикалният продуцент Саня Армутлиева

Излезе наяве фрапиращ случай на кибертормоз срещу младата и талантлива изпълнителка Дара Екимова. Продуцентът Саня Армутлиева разкрива ужасяващата ситуация, която засяга не само кариерата, но и психическото здраве на Екимова. В поредица от съобщения в социалните мрежи тя алармира обществото за продължаващите заплахи и вербални атаки срещу певицата.

От месеци Дара Екимова е подложена на постоянен тормоз, включващ крайно агресивни съобщения, които шокират с бруталността си. В последните дни обаче заплахите стават все по-сериозни, което предизвиква огромна загриженост от страна на близките на младата звезда и нейния екип. Саня Армутлиева споделя за съобщения, в които непознато лице отправя закани за убийство и физическо насилие, като текстът на част от тях е толкова гнусен и шокиращ, че изисква предварително предупреждение към читателите.

Армутлиева съобщава, че още през миналата година, след първоначалното разкритие за тормоза, юристите на "Вирджиния Рекърдс" са подали сигнал в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). Кибер отделът на дирекцията открива самоличността и местоположението на извършителя, който се оказва жена от град Пловдив. След обиск в дома ѝ, органите на реда изземат телефоните и компютъра ѝ и стартират наказателно дело.

По същото време е образувано и второ дело в град Хасково, където друга жертва на същия тормоз подава сигнал. За съжаление, това дело е прекратено поради невменяемост на извършителя, като същевременно е поискано принудително лечение на лицето по Закона за здравето.

Случаят обаче не приключва с това. Въпреки временното задържане и лечение на жената, тя се активизира отново след освобождаването си. Според Армутлиева, извършителката продължава да тормози Дара Екимова, използвайки нови профили в социалните мрежи. В публикации и коментари под постовете на "Вирджиния Рекърдс", свързани с предстоящия албум на певицата, жената продължава да отправя заплахи и обидни думи.

Въпросът, който Саня Армутлиева поставя, е болезнено актуален: „Възможно ли е системата у нас да не може да предприеме нищо значително в защита на хора, които стават жертва на грозни заплахи, обиди, вербално насилие и кибертормоз от страна на рецидивисти?“

Тя подчертава, че макар извършителката да е била призната за невменяема, това не трябва да означава, че тя е оставена да продължава с криминалните си деяния. Принудителното лечение за един месец в специализирано заведение не е адекватна мярка за почти две години на непрекъснат тормоз, който не само продължава, но и се изостря с всеки изминал ден.

За момента екипът на Дара Екимова събира нови доказателства и възнамерява да подаде нов сигнал до ГДБОП. Саня Армутлиева е категорична, че няма да се откажат, докато държавата не предприеме необходимите мерки, за да защити правата и безопасността на тези, които стават жертва на кибертормоз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    русенец
    Минути за реклама. Който се върже - върже се!
  • 5
    1
    Мухахахахаха
    И коя изобщо е Дара Екимова ? Точно така,напълно неизвестна певица. Що ли ми се струва,че тези заплахи са измищльотините на дъртата скумрия Армутлиева за да може да се пошуми малко из медиите около тази Дара,която иначе никой не би забелязал....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари