Жена твърди, че е жертва на имотна измама за 1 милион лева

1
В схемата участвал мним полицай
В схемата участвал мним полицай Видео: bTV

В схемата участвал мним полицай

Жена от София твърди, че тя и брат ѝ са станали жертви на мащабна имотна измама. Станислава Соколова споделя пред bTV, че мъж, представил се за полицай, е продал три техни имота, чиято стойност се изчислява на около един милион лева, без тяхно знание и съгласие.

Според данни от случая, вече е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура, като по случая работи и Националната полиция.

Как се случила измамата?

Станислава Соколова е 45-годишна жена от София, която заедно с брат ѝ Стоян Соколов, на 47 години, наследяват голям имот от своята баба. Имотът се намирал в столичния квартал „Манастирски ливади“, който в последните години е сред най-бързо развиващите се райони в града. Сградата, построена на мястото на разрушената им къща, включва три апартамента и две паркоместа. Стойността на квадратен метър в този квартал надхвърля 2000 евро.

Братът на Станислава страда от психично заболяване и умствена изостаналост, като експертиза по делото установява, че той не осъзнава значението на своите действия.

През 2022 година Станислава решава да отдаде имотите под наем, за да покрие част от разходите си, тъй като и тя, и брат ѝ са безработни. Тя споделя идеята с техен съсед – Сашо Цветанов, който предлага да ѝ помогне с управлението на имотите. За целта обаче настоява тя и брат ѝ да му подпишат пълномощно. Станислава доверява, че подписала документа без да го прочете подробно, вярвайки, че той е свързан само с наемите.

Разписах го, защото ми даде зор. Но аз знам, че това е за наема. Не го прочете, а направо го даде да се разпишем, без аз и брат ми да знаем, казва Станислава.

Шокиращото разкритие

В началото на 2023 г. Станислава е уведомена от касиерката на блока, че в техните апартаменти вече живеят нови хора. Тогава тя разбира, че имотите са продадени без нейното знание. Веднага наема адвокат и подава жалби в Софийска градска прокуратура, като е образувано досъдебно производство за измама в особено големи размери.

Адвокатът на Станислава и Стоян обяснява, че при подписването на пълномощното съдържанието му не е било разяснено на Станислава. Цветанов е заявил, че ще помогне с отдаването под наем, но впоследствие се оказва, че документът дава право на разпореждане с имотите, включително продажба.

„В рамките от един месец от подписването на пълномощното, с имотите вече е разпоредено и са налични нови собственици“, обяснява адвокатът Георги Веселинов.

Кой е Сашо Цветанов?

Сашо Цветанов, известен в квартал „Малашевци“ като „Сашо полицая“, се представя за служител на КАТ, въпреки че не е полицай, а технически служител. Според жителите на квартала, той работи като техник механик в сектор „Пътни превозни средства“ към СДВР. Цветанов се разхожда в полицейска униформа и управлява скъп автомобил.

Пълномощното, което Цветанов получава от Станислава и брат ѝ, му позволява да дари два от апартаментите на своите деца. По-късно те също продават имотите, като използват същото пълномощно за сделките. През личната сметка на Цветанов минават около половин милион лева, тъй като имотите са продадени на значително по-ниска от пазарната цена.

Според Станислава и брат ѝ, те никога не са имали намерение да продават имотите си, а са получавали само символична сума от 50 лева на месец за наем. Станислава споделя, че в момента живее извън София, тъй като се страхува за своята безопасност.

Страхувам се за себе си и брат ми. Получавам заплахи и дори съм била нападана“, разказва тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Ant 123
    Повече са от 1 000 000 лева!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари