Жегите се завръщат: Живакът скача до 38 градуса

0
Дъждовете временно ще охладят атмосферата, но горещото време се завръща още в началото на седмицата
Дъждовете временно ще охладят атмосферата, но горещото време се завръща още в началото на седмицата

Дъждовете временно ще охладят атмосферата, но горещото време се завръща още в началото на седмицата

През почивните дни се очаква краят на валежите и завръщането на горещото време. В понеделник температурите ще варират между 33 и 38 градуса, съобщи синоптичката Марияна Попова, цитирана от „Телеграф“. Въпреки че дъждовете ще спрат, във вторник се предвиждат нови валежи и гръмотевици, главно в Централна Северна и Източна България. Очаква се понижение на температурите, като се предвижда и временно усилване на вятъра.

Попова добави, че на места дъждовете ще бъдат интензивни, като не са изключени и градушки. По морето се очаква временно увеличение на облачността и вероятност за краткотрайни валежи. Температурите там ще се понижат с около пет градуса, но усещането ще бъде за по-горещо време поради високата влажност и изпаренията.

След средата на седмицата, времето отново ще стане сухо и слънчево. В сряда, четвъртък и петък температурите ще се движат между 31 и 37 градуса. През събота се очаква нова вълна от валежи.

По Черноморието въздухът и морската вода ще бъдат близки по температура, като морската вода ще достигне до 29 градуса. Въпреки това, свежият бриз ще донесе усещане за освежаване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари