Горещините взеха първа жертва в Румъния

0
60-годишен мъж почина, след като ремонтирал покрив на сграда под жаркото слънце
60-годишен мъж почина, след като ремонтирал покрив на сграда под жаркото слънце Снимка: архив

Асфалтът ще се нажежи до 70 градуса

Жегата взе първа жертва в Румъния. 60-годишен мъж от град Васлуй почина, след като ремонтирал покрив на сграда под жаркото слънце, предават местните медии.

На този фон от Националната метеорологична администрация съобщиха, че 19 юни е бил най-топлият в Румъния за последните 65 години. В сряда в южната, централната и западната част на страната са били регистрирани 53 температурни рекорда. Според синоптиците и днешният ден няма да направи изключение.

В 13:00 ч живакът в термометрите в Букурещ достигна 40 градуса. В петък (21 юни) жегата ще вдигне температурата на асфалта в града до 70 градуса по Целзий, прогнозират експертите и допълват, че юни може да се окаже най-топлият месец в историята на Румъния.

През нощта температурите не падат под 20-21 градуса. Температурно-влажностният индекс надхвърля критичния праг от 80 единици.

Заради жегите в няколко пътни сектора в 15 окръга на Румъния превозните средства с максимално допустима маса над 7,5 тона имат ограничения за движение.

Горещата вълна в Румъния ще продължи до средата на следващата седмица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари