Над 1000 души починаха по време на хаджа в Мека

1
Над два милиона поклонници бяха изложени на екстремно високи температури
Над два милиона поклонници бяха изложени на екстремно високи температури Снимка: AP PHOTO

Над два милиона поклонници бяха изложени на екстремно високи температури

Над 1000 души са починали по време на тазгодишния хадж, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Над два милиона души бяха изложени на екстремно високи температури по време на ежегодното мюсюлманско поклонение в саудитския град Мека.

Повечето от починалите са египтяни. Източници от службите за сигурност и медицинските служби днес казаха пред Ройтерс, че броят на смъртните случаи сред египетските поклонници е нараснал до 672 души, а 25 са в неизвестност.

По данни на индонезийското правителство са починали общо 236 индонезийци, а индийската агенция за външни работи съобщи, че 98 индийски граждани са станали жертва на горещините по време на хаджа.

Смъртни случаи са регистрирани и сред поклонници от Тунис, Йордания, Иран и Сенегал, като общият брой на починалите тази година е най-малко 1114 души, съобщи Ройтерс.

Вчера египетската работна група, натоварена от правителството с разследването на смъртните случаи, съобщи, че е спряла лицензите на 16 туристически компании и ги е предала на прокуратурата. Те са обвинени, че са отговорни за смъртта на поклонниците, тъй като не са ги регистрирали в официалната система на саудитските власти.

От звеното съобщиха, че са потвърдени 31 смъртни случая в резултат на хронични заболявания сред официално регистрираните поклонници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    5
    До 4
    Ненормалници са - ислямът е повредил чиповете им. Смисълът на исляма е военна доктрина за завладяване на територии. Ислямът никога не е бил мирна религия и никога не е бил религия. Чрез исляма други държави прокарват личните си интереси. Докато ислямът не бъде решен генерално от цивилизования свят, ние ще бъдем в положение на страх и ужас. Най-големият проблем е това, че световната политическа класа, а не само на цяла Европа, дори дезинформират обществеността за целите на исляма.
  • 6
    4
    daskal
    Честно кажете, това нормални хора ли са?
  • 0
    3
    Бенчи Либиеца
    Инша лах, оважаеми рузенци! Радвам са, чи ма избрахти за фтори мандатин, че да може да издържам моето метреса Вгъзилена, както и трите изоставени от мен чаавета! Скоро Вгъзилена ще я сменям с русата пиарка, че прави по-добри бибитки на моето рязано пишленче! Само БКП! ХАХАХАХАХА
  • 5
    2
    N/A
    за рях няма по-хубаво от това да умреш точно на това място...колега ми е разказвал, че дори и синът му пред него да му се случи нещо по време на молитва не можеш да му помогнеш преди тя да е приключила....за мен това не е вяра, а чиста простотия
  • 7
    1
    На това му се вика....
    Прости, рязани амуджи! Да вървят при аллаха си!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари