Жълт код за високи температури и гръмотевични бури

0
Следобедни валежи и опасности от градушки в западните райони на страната
Следобедни валежи и опасности от градушки в западните райони на страната

Следобедни валежи и опасности от градушки в западните райони на страната

Следобедните часове ще донесат развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност над западната половина на страната. В планинските райони са възможни краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Специалистите предупреждават за риск от градушки, съобщи Българската телеграфна агенция. Ще духа слаб до умерен вятър, предимно от източна посока. Максималните температури ще се движат между 31 и 36 градуса, като в столицата се очакват около 33 градуса.

В 15 области е обявен жълт код за високи температури, докато в три от тях са възможни гръмотевични бури.

В планините времето ще е предимно слънчево, но в западните части на страната ще се развие купесто-дъждовна облачност около и след обяд. По върховете и билата ще духа умерен вятър от изток-югоизток, като на височина от 1200 метра температурите ще достигнат 27 градуса, а на 2000 метра - около 20 градуса.

По крайбрежието на Черно море се очаква предимно слънчево време, с временни увеличения на облачността в северната част. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от североизток, а максималните температури ще варират между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода ще бъде между 27 и 29 градуса, а вълнението на морето ще отслабва през следобедните часове, започвайки сутринта със стойности около 3 бала.

В региона на Балканите ще се наблюдават валежи и гръмотевици в западните и централните части.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари