Слънчев и топъл ден, но с краткотрайни валежи следобед

0
Максималните температури ще достигнат до 35 градуса
Максималните температури ще достигнат до 35 градуса

Максималните температури ще достигнат до 35 градуса

Атмосферното налягане ще бъде около средната стойност за месец септември, но през деня постепенно ще започне да се понижава.

През деня ще преобладава слънчево време в цялата страна, като следобед ще се образуват купести облаци. В планинските и източни райони на България има вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Температурите ще се покачат, като максималните ще варират между 30° и 35°, а в София ще достигнат около 31°, а в Русе живакът ще скочи до 33°.

В планините

Прогнозата за планините предвижда предимно слънчево време с възможност за временни увеличения на облачността следобед. На отделни места в Рило-Родопския масив и Стара планина е възможно да има краткотрайни валежи и гръмотевици. Вятърът ще бъде умерен от североизток. Температурите ще достигнат около 22° на височина 1200 метра и 16° на 2000 метра.

По Черноморието

Черноморският регион ще се радва на слънчево утро, но следобед облачността ще се увеличи, особено по северното крайбрежие, където е възможно да има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°, като температурата на морската вода ще варира между 25° и 27°. Вълнението на морето ще бъде между 2 и 3 бала.

Астрономическа информация

Слънцето в София ще изгрее в 6:55 часа и ще залезе в 19:55 часа, което дава продължителност на деня от 13 часа. Луната ще изгрее в 8:02 часа и ще залезе в 20:33 часа. Фазата на Луната ще бъде един ден след новолуние.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари