Жега на изток, дъжд на запад: 32 градуса и летни бури

0
Източна България се радва на слънце, западът очаква краткотрайни валежи
Източна България се радва на слънце, западът очаква краткотрайни валежи

Източна България се радва на слънце, западът очаква краткотрайни валежи

Слънчево и топло време очаква България в петък, но западната част на страната ще се сблъска с краткотрайни валежи. Според метеорологичната прогноза, температурите в някои райони ще достигнат 32 градуса по Целзий.

Денят ще започне с намалена видимост в котловините и низините, но слънцето бързо ще вземе надмощие. В източната част на страната жителите ще се радват на повече слънчеви часове, докато западните региони ще преживеят по-динамично време.

Следобед облачността ще се увеличи от запад, носейки със себе си краткотрайни, но интензивни валежи в Западна България. Тези дъждове ще бъдат съпроводени от гръмотевична активност, създавайки типичната лятна атмосфера.

Вятърът ще бъде предимно слаб в западната част на страната, докато в източната половина ще се усети умерен югозападен полъх. Максималните температури ще варират между 27 и 32 градуса по Целзий, като столицата София ще се радва на приятни 26 градуса.

Черноморското крайбрежие ще предложи идеални условия за плаж с предимно слънчево време и температури между 26 и 30 градуса. Морската вода ще бъде с комфортна температура между 24 и 26 градуса. Въпреки това, туристите трябва да са внимателни, тъй като вълнението на морето може да достигне 3 бала по северното крайбрежие следобед.

Планинските райони ще преживеят разнообразно време. Утрото ще започне слънчево, но облачността ще се увеличи бързо, особено в западните масиви. Там се очакват краткотрайни, но интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Температурите ще бъдат приятни – около 21 градуса на 1200 метра надморска височина и 14 градуса на 2000 метра.

Метеоролозите съветват жителите и гостите на западните региони да бъдат подготвени за внезапна промяна на времето и да носят дъждобран, въпреки общото топло време. За източната част на страната и Черноморието, денят изглежда идеален за outdoor активности и плажуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари