Володимир Зеленски иска далекобойни ракети от НАТО

0
Украинският президент е на среща с министрите на отбраната от страните в НАТО в Брюксел
Украинският президент е на среща с министрите на отбраната от страните в НАТО в Брюксел Снимка: Facebook

Украинският президент е на среща с министрите на отбраната от страните в НАТО в Брюксел

Украинският президент Володимир Зеленски, който пристигна за среща с министрите на отбраната от страните в НАТО в Брюксел, поиска от съюзниците осигуряването на ракети с далечен обсег. Той уточни, че това е необходимо за изтласкването на руските сили, нахлули преди повече от година в неговата страна.

Имаме нужда от конкретни неща – освен ракети, трябват ни също системи за противовъздушна отбрана и боеприпаси, посочи украинският лидер. По неговите думи Украйна е почти готова да започне преговорите за присъединяване към ЕС. Зеленски призова да се намери начин запорираното руско имущество да бъде използвано за възстановяването на неговата страна.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг добави, че на двудневната си среща министрите на отбраната ще обсъдят бъдещото присъединяване на Украйна към алианса и осигуряването на допълнителна подкрепа за Киев. Той поясни, че предоставянето на средства за противовъздушна отбрана е важно за защитата на хората, реколтата и инфраструктурата в Украйна.

По неговите думи разговорите ще обхванат също борбата с "Ислямска държава" в Ирак, напрежението в Косово и повреждането на газопровод и съобщителен кабел в Балтийско море между Финландия и Естония. Столтенберг заяви, че ако се установи умишлено посегателство над инфраструктура на страна от НАТО, отговорът ще бъде единен и решителен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    5
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Дайте далекобойни ракети на украинците, да го начукат на Путин, гдето се крие в Сибир, да му ЕПМ!
  • 2
    4
    Ебанка в танка
    седя в един натовски танк, обаче нещо ме натиска отзад през дрехите.... ща неща поемам го.
  • 4
    3
    до 4
    А иска ли да я победи?:) Докато колониалните не фалират, войната в Украйна няма да свърши. Ех, Ванка, много си тъп!:)))
  • -7
    2
    Ванка с танка
    Вторая армия мира 18 месеца неможе да победи агитката на Динамо Киев,а реве ,че се бие с НАТО.....завалийте наториха безсмислено украинската земя.Житото ще бъде с руски привкус.
  • 5
    1
    Sтанко
    ха=ха=ха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари