Йенс Столтенберг: Призовавам Китай да спре да подкрепя незаконната война на Русия

2
Китай осигурява важни ресурси за производството на много от оръжията, които Русия използва
Китай осигурява важни ресурси за производството на много от оръжията, които Русия използва Снимка: ЕПА / БГНЕС

Китай осигурява важни ресурси за производството на много от оръжията, които Русия използва

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг отправи призив към Китай да прекрати подкрепата си за руската агресия срещу Украйна, подчертавайки, че помощта от Пекин играе важна роля за продължаването на военния конфликт. Изявлението на Столтенберг бе направено по време на пресконференция в Осло и бе разпространено от агенция Ройтерс.

Китай се превърна в ключов фактор за продължаването на руската война срещу Украйна“, заяви той пред медиите, като уточни, че Китай осигурява важни ресурси за производството на много от оръжията, които Русия използва.“

Генералният секретар на НАТО също така предупреди, че продължаващата подкрепа на Китай за руската военна агресия може да навреди на дългосрочните интереси на Пекин и да навреди на международния му имидж. „Призовавам Китай да прекрати своята подкрепа за незаконната война на Русия“, допълни Столтенберг.

От своя страна, китайското правителство многократно е отхвърляло подобни обвинения от страна на НАТО, като ги е определяло като „злонамерени и предубедени,“ посочва агенция Ройтерс.

През юли украинският президент Володимир Зеленски изрази надежда, че Китай може да окаже по-голям натиск върху Москва, за да се сложи край на войната. Той също така уточни, че не иска Китай, който има стратегическо партньорство с Русия „без ограничения“, да играе ролята на посредник в конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    5
    до 4
    Е, що за въпрос? Само войните започнати от САЩ са законни. Макар, че тази война я започна Киев подтикнат точно от САЩ, значи следва да е законна. Или не е законна, щото Москва не иска да се предаде? Ъхъ. Това ще е.
  • 6
    4
    еееее
    от кога има законни и незаконни войни д-н Столтемберг?
  • 6
    3
    фена на Путин
    Абе йенси, ти поглеждал ли си се в огледалото и някой обяснявал ли ти е какъв жалък рейтинг имаш, че да се изпъчиш пред китай и да го призоваваш как да контролира интересите си ? Ама вие напълно изкукуригахте ! Вонята на пърлена сланина в украйна се усилва с всеки изминал ден и тези безродни гейове и шизофреници съвсем си губят акъла.
  • 6
    2
    Атанас
    Изкукуригал евро дъртак !
  • 8
    1
    Китай
    Специално ще си го преместим от единия в другия крачол какво призовавал новрежкия куролап лайнояд столтенберг
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари