Защо си мислите, че някой е длъжен да върви след вас?

1

Русенка сигнализира за безотговорно изхвърляне на отпадъци в жилищен комплекс "Чародейка-юг"

Възмутена гражданка сигнализира за нередности при изхвърлянето на битови отпадъци в жилищен комплекс "Чародейка-юг" в Русе. Анета Узунова сподели своето негодувание в социалната мрежа Facebook относно безотговорното поведение на някои жители в района.

Според публикацията на госпожа Узунова, инцидентът се е случил около 13:00 часа в близост до заведението "Тапас". Тя описва как е станала свидетел на жена, която оставя няколко черни чувала с боклук до контейнерите, вместо да ги постави вътре.

"На въпроса ми защо не ги сложи вътре ми отговаря, че са тежки", споделя Узунова. Тя подчертава, че и двата контейнера са били отворени и лесно достъпни, а околното пространство е било чисто.

Гражданката изразява своето недоумение от подобно поведение: "Защо бе хора правите това? Защо мислите, че някой е длъжен да върви след вас?" Тя споделя, че лично се ангажира с разделното събиране на отпадъци като кенчета и капачки, и е силно обезпокоена от подобни прояви на безотговорност.

В своя пост Анета Узунова призовава за по-строг контрол и санкции срещу нарушителите: "Няма ли кой да състави акт, да има глоба за това?" Тя изразява своето огорчение от факта, че някои хора сякаш не се притесняват от замърсената градска среда.

Този случай повдига важни въпроси относно гражданската отговорност и необходимостта от по-ефективни мерки за поддържане на чистотата в градската среда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    вики
    Все възмутени гражданки ,които само си стоят.Щом е толкова възмутена да беше се навела и да опита да вдигне торбите на такава висо4ина на каквато е отвора на контейнера да я видим ще може ли.поне 65 на сто от населението в Русе са стари хора и не могат да се справят с тези контейнери и трябва да сложат по-лесни за ползване такива.
  • 7
    3
    Русенец
    В Русе се напълни със селяни! Около контейнера пред нашия блок редовно вечер се изхвърлят строителни материали, автомобилни гуми, стари матраци и големи боклуци, които не се събират в контейнера и всичко сутрин е леш! Те е виновен кмета, Бойко или Радев....материала е лош.
  • 5
    2
    20 стотинки
    Не знам кой и защо в нашия квартал контейнерите са празни, а около тях - торби с боклуци. Може би някой рови из контейнерите, търси нещо си и разхвърля торбите от контейнерите
  • -7
    1
    10 стинки
    Тоз поддържания контейнер хехе. Запазена марка на град Прасе и неговия кмет като мед 🐷 Тез модерните кофи не си бършат дупетата
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари