Защо Община Варна конфискува над 100 електрически тротинетки?

2
Според кмета на града Любомир Коцев хаосът от превозните средства е голям
Според кмета на града Любомир Коцев хаосът от превозните средства е голям Видео: NOVA

Според кмета на града Любомир Коцев хаосът от превозните средства е голям

Преди дни общината във Варна конфискува повече от 100 електрически тротинетки. Става дума за такива, които се отдават под наем. Въпросните тротинетки се намират на наказателния паркинг в морския град.

Това, което наложи конфискуването, е хаосът, който виждаме в целия град – всички тротитентки се разполагат в градинки, паркове, кръстовища и пешеходни зони. Тези тротинетки нямат регламентирана дейност в общината. Ние изпратихме писма и провокирахме диалог с фирмите, които извършват подобна дейност. Целта е да се регламентират местата и стоянките, на тези тротинетки”, коментира кметът на Варна Любомир Коцев, цитиран от NOVA. По негови думи инциденти с тротинетки има постоянно, независимо дали те са частни или такива под наем.

От фирмата заявяват, че от февруари месец правят опит да се свържат с новото ръководство на община Варна, за да обсъдят дейността, но без успех. Накрая с тях се е свързал главен експерт по строителния контрол. От компанията са поискали да се сключи специален документ, но от общината са отказали, допълват още от фирмата. Според тях прибирането на тротинетките, е незаконно.

Ние провокирахме кореспонденция с фирмите. От тяхна страна имаше отказ да бъдат заявени, кои са стоянките за тези тротинетки. Трябваше да осъществим временна конфискация, за да провокираме желанието на фирмата да комуникира с Община Варна”, допълни още Коцев.

Според кмета на града, до един месец трябва да бъдат определени паркингите на електрическите тротинетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    2
    РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР
    Всеки участник във движението по улиците със колесно средство с двигател е длъжен да има регистрационен номер със съответните платени такси и данъци !!! ВСЕКИ .
  • 3
    1
    Според мен
    Пълна забрана на тротинетките в цялата страна.Едни да печелят, а други да се трепят и да създават проблеми на останалите участници в движението и на гражданите пешеходци.Видно е, че кметът на Варна драпа за едни пари, не му пука за никого.Неуспешно се прави на загрижен.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари