Замърсена вода край Кранево

1
Плажуващите могат да се разболеят от стомашно-чревни заболявания, предупредиха от РЗИ
Плажуващите могат да се разболеят от стомашно-чревни заболявания, предупредиха от РЗИ Снимка: NOVA

Плажуващите могат да се разболеят от стомашно-чревни заболявания, предупредиха от РЗИ

Очаква се днес да излязат повторните проби от морската вода на централния плаж на с. Кранево.

В неделя – 23 юни, здравните власти препоръчаха да не се влиза във водата, тъй като след авария на колектор на пречиствателната станция бяха установени завишени стойности на чревни бактерии и ешерихия коли.

В района на разлива пред снекбар „Казабланка“ в с. Кранево установяваме от пробите, които взехме в петък, повишено съдържание на чревни ентерококи. Това, което бихме могли да очакваме, ако гражданите не съобразят с нашите препоръки, е стомашно-чревни заболявания“, каза пред bTV тази сутрин д-р Светла Ангелова, директор на РЗИ-Добрич.

Здравната инспекция има информация от ВиК дружеството, което е оператор на пречиствателната станция, че започват ремонтните дейности за изграждане на аварийно заустване в района.

Д-р Ангелова обясни, че РЗИ не е издала забрана за влизане във водата, а сома предупреждение, защото рискът е потенциален. Забрана се налага, когато рискът за здравето е значителен, уточни здравният инспектор.

Очаква се резултатите, взети от морската вода на централния плаж в с. Кранево в неделя, да излязат днес следобед. Те ще бъдат оповестени веднага на сайта на РЗИ - Добрич, увери директорът на инспекцията.

Останалите два плажа в Албена и Кранево-юг отговарят на здравните изисквания и могат да се използват за къпане, съобщиха още в неделя от РЗИ.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Отвратен
    В Кранево ходят 99% мангали. На плажа вони на циганско!
  • 7
    1
    Петя
    Там винаги си е било развъдник на бацили, който не е ходил на Кранево той не се е разболял...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Каква е мисълта на всеки мъж?
- При толкова много жени, как на мен ми се падна най проклетата?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари