Заловиха трима мъже с наркотици в Русенско

0
Операция срещу наркоразпространение в Русе и Ветово
Операция срещу наркоразпространение в Русе и Ветово Снимка: Dunavmost

Операция срещу наркоразпространение в Русе и Ветово

В хода на координирана операция, проведена от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Специални тактически действия“ в Русе, са заловени трима мъже, замесени в разпространението и притежанието на наркотични вещества. Операцията е част от продължаващите усилия на органите на реда за борба с наркоразпространението в региона.

Задържане на 41-годишен мъж в Русе

По време на претърсване на апартамент в град Русе, полицаите са арестували 41-годишен мъж, за който имало информация, че се занимава с разпространение на наркотични вещества. В жилището му са открити и иззети 7 грама метамфетамин и 4 грама амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи - Русе за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Мъжът първоначално е задържан за 24 часа, като впоследствие задържането му е удължено до 72 часа с постановление на прокурор от Окръжна прокуратура – град Русе. Работата по случая продължава, като се очаква да бъдат разкрити нови детайли за дейността на задържания.

Операция в село Смирненски и село Ново село

Служители на Районно управление - Ветово също са проверени двама мъже на възраст 27 и 36 години, за които имало подозрения, че се занимават с наркотични вещества.

Първият от тях, 27-годишен жител на село Смирненски, е задържан след като в дома му е открито количество марихуана. Срещу него е образувана проверка за престъпление по чл. 354а, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Втората операция се е провела в село Ново село, където в дома на 36-годишен мъж полицаите са намерили 20 грама суха тревна маса, която мъжът е заявил, че е марихуана. Освен това, в жилището му е открита и парична сума в размер на около 500 лева, която също е предадена на полицията. 36-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа, а срещу него е образувано бързо производство по описа на Районно управление - Ветово за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари