Задържаха двама служители на НАП в Кърджали

0
Данъчните са поискали подкуп
Данъчните са поискали подкуп Снимка: БТА / Архив

Данъчните са поискали подкуп

Две длъжностни лица са задържани при днешната акция на Областната дирекция на МВР в Кърджали в офиса на Националната агенция за приходите в родопския град, за противодействие на корупцията. Това съобщиха от пресцентъра на полицията, като уточниха, че става въпрос за поискан подкуп.

Съпричастни към случая са данъчни служители на 34 г. и 57 г. Те са задържани за срок до 24 часа по Закона за МВР. Предстоят допълнителни процесуално-следствени действия за документиране на престъплението. Образувано е досъдебно производство, допълват от регионалния пресцентър.

БТА припомня, че днес в офиса на НАП в Кърджали влезе полиция, а по информация на прокуратурата, разследването е за корупционно престъпление.

Междувременно от Агенцията по приходите разпратиха прессъобщение до медиите, в което изпълнителният директор на НАП Румен Спецов коментира как задържаните от полицията за подкуп служители на НАП, са сериозен удар по имиджа на институцията и по доброто име на колегите им, работещи честно и добросъвестно в приходната агенция.

Ще окажем пълно съдействие на МВР и прокуратурата за изясняване на случая. Спрямо служителите ще бъде наложена най-строгата санкция, предвидена в Закона за държавния служител, защото е недопустимо сред нас да има хора, които с действията си петнят труда и хвърлят сянка на съмнение върху честността и коректността на 8000 души, работещи в НАП", се казва още в прессъобщението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари