Задържаха четирима мигранти в района на Дунав мост

0
Сред задържаните има и непълнолетно лице
Сред задържаните има и непълнолетно лице Снимка: БТА

Сред задържаните има и непълнолетно лице

В рамките на само два дни, служителите на ГКПП "Дунав мост" при Русе са осуетили два опита за незаконно преминаване на границата, задържайки общо четирима чуждестранни граждани.

Двама египтяни открити в украински камион

При рутинна проверка на тежкотоварен автомобил с украинска регистрация, пътуващ от Турция към Украйна, граничните служители са направили неочаквано откритие. Скрити в камиона са били двама египетски граждани, единият от които непълнолетен. Този случай подчертава необходимостта от щателни проверки на превозните средства, преминаващи през граничния пункт.

Служител предотвратява нелегално пребиваване

Вторият инцидент се е разиграл на паркинг в град Русе, където бдителността на служител в зоната за паркиране е довела до залавянето на още двама мигранти - един от Египет и един от Либия. Предполага се, че двамата мъже са пристигнали в крайдунавския град с камион, вероятно с намерение да продължат пътя си нелегално.

Предизвикателства пред граничните власти

Ситуацията поставя на преден план продължаващите предизвикателства, пред които са изправени граничните власти в борбата с нелегалната миграция. Русе, като важен транзитен пункт на българо-румънската граница, остава под постоянно наблюдение за подобни инциденти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Прозяване със затворена уста – това е единственото нещо, което научих за 5 години в университета.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари