Задържаха 14-годишен ученик за стрелбата с жертви в САЩ

0
Колт Грей е обвинен за смъртта на двама ученици и двама учители
Колт Грей е обвинен за смъртта на двама ученици и двама учители

Колт Грей е обвинен за смъртта на двама ученици и двама учители

14-годишен ученик беше обвинен за трагичната стрелба в гимназия в щата Джорджия, при която загинаха четирима души – двама ученици и двама учители.

Инцидентът остави още деветима ранени, които в момента се намират в болница, информира БНТ.

Обвиняемият, 14-годишният Колт Грей, вече е бил обект на разследване миналата година, след като е бил разпитан от полицията заради анонимни заплахи в интернет. Според ФБР, Грей е бил свързан с публикации в социални медии, съдържащи снимки на оръжия и предупреждения за предстояща стрелба в училище. Въпреки това, той е отрекъл всякакво участие в тези публикации.

Случаят е поредният вълнуващ пример за нарастващата тревога около безопасността в американските училища. Насилието с оръжие продължава да бъде сериозен проблем, като подобни инциденти стават все по-чести. В отговор на случилото се, говорителят на Белия дом, Карин Жан Пиер, отправи силно изявление, подчертавайки необходимостта от допълнителни мерки за безопасност:

„Това не е нормално. Учениците и учителите трябва да се чувстват сигурни в училищата си и да се фокусират върху ученето, а не върху евакуационните планове. Президентът и вицепрезидентът вече предприеха исторически стъпки за намаляване на насилието с оръжие, но трябва да направим повече. Продължаваме да настояваме Конгресът да предприеме действия, включително забрана на оръжията с голям капацитет“.

Трагедията подчертава спешната необходимост от по-строги мерки за контрол на оръжията, за да се предотвратят подобни ужасяващи събития в бъдеще.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    М-дааааа,
    Това са €вроатлантическите и LGBTQ+ ценности, които насилствено ни се налагат, както „ваксините“ уж против ковид! Изходът е вън от НАТО, €С, СЗО и стрелба на месо по границите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари