За втори път отмениха тренировката по триатлон заради бактерии в Сена

1
Състезанията за медалите в триатлона са планирани за 30-31 юли
Състезанията за медалите в триатлона са планирани за 30-31 юли Снимка: AP

Състезанията за медалите в триатлона са планирани за 30-31 юли

Организаторите на Олимпийските игриПариж 2024“ и „Световен триатлон“ отмениха планирания за днес втори ден от тренировките по триатлон в река Сена, съобщи АФП. Решението е взето поради замърсяване на водата, което не позволява провеждането на тренировъчните сесии при безопасни условия.

Според официалното съобщение, публикувано от „Париж 2024“ и „Световен триатлон“, „нивата на качеството на водата не дават достатъчно добри условия за провеждането на тренировките“. Въпреки мерките за подобряване на състоянието на водата в Сена, замърсяването остава сериозен проблем, който заплашва здравето на състезателите.

Състезанията за медалите в триатлона са планирани за 30-31 юли, като организаторите уверяват, че ще направят всичко възможно, за да осигурят безопасни условия за спортистите. В последните години усилията за подобряване на водното качество на Сена се увеличиха значително, но все още съществуват дни, в които условията не са подходящи за плуване.

Река Сена, известна със своята историческа и културна значимост, често се използва за големи спортни събития, но замърсяването ѝ продължава да бъде предизвикателство. Организаторите на Олимпийските игри в Париж се ангажират с редица инициативи за почистване на реката, включително подобряване на канализационната система и по-строг контрол върху индустриалните отпадъци.

Ситуацията със замърсяването на Сена подчертава важността на екологичната устойчивост и отговорността на организаторите на големи спортни събития към околната среда. Въпреки че отменените тренировки могат да бъдат разочарование за спортистите и техните екипи, сигурността остава на първо място.

Очаква се следващите дни да донесат подобрение на водното качество, като организаторите ще продължат да следят ситуацията отблизо. Възможно е да бъдат предприети допълнителни мерки, ако условията не се подобрят достатъчно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари