Отмениха тренировка на триатлонистите заради ешерихия коли в река Сена

1
Причина за замърсяването са обилните дъждове през последните два дни
Причина за замърсяването са обилните дъждове през последните два дни Снимка: EPA / БГНЕС

Причина за замърсяването са обилните дъждове през последните два дни

Планираното за неделя тренировъчно плуване на триатлонистите в река Сена беше отменено поради опасно високи нива на бактерията ешерихия коли в водата, съобщиха от пресслужбата на организационния комитет на Олимпийските игри в Париж. Това решение беше взето от Комитета съвместно с Международната федерация по триатлон и местните власти, които изразиха сериозни опасения за здравето на спортистите.

В изявление на Комитета се казва, че „състоянието на водата не дава достатъчно гаранции за нейната безопасност за здравето на спортистите“. Причина за замърсяването са обилните дъждове, които се изсипаха над френската столица през последните два дни. Вследствие на тези атмосферни условия нивата на бактериалната замърсеност в Сена значително са се увеличили, правейки водата небезопасна за плуване.

Отлагането на тренировката е мярка, целяща да защити здравето на атлетите, като същевременно демонстрира ангажимента на организаторите към безопасността на участниците в Олимпийските игри. Въпреки това, те остават оптимистични, че състезанията по триатлон, планирани за 30 и 31 юли, ще се проведат по график. Организаторите заявиха, че ще следят внимателно качеството на водата и ще предприемат необходимите мерки за осигуряване на безопасни условия за участниците.

Река Сена, известна с историческата си значимост и красиви пейзажи, често е място за различни спортни събития. Обаче, заради своята близост до урбанизирани райони, тя е подложена на замърсяване, което понякога представлява риск за общественото здраве.

Отменянето на тренировката е напомняне за необходимостта от строг контрол върху качеството на водата и превантивни мерки, особено в периоди на неблагоприятни климатични условия. В допълнение, събитието подчертава важността на междуинституционалното сътрудничество между организаторите на спортни събития и местните власти, за да се осигури безопасността на всички участници.

Сега остава да се види дали условията в Сена ще се подобрят в следващите дни, за да се гарантира безопасното провеждане на триатлона по време на Олимпийските игри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари