Юри Велев: Живеем в царството на формалните процедури, които триумфират над здравия разум

1
Партиите от прехода ерозират, но това може да е за добро
Партиите от прехода ерозират, но това може да е за добро Видео: NOVA

Партиите от прехода ерозират, но това може да е за добро

Политическата криза в България навлиза в нови измерения, докато формалните процедури продължават да триумфират над здравия разум. В този контекст основни партии, които са били ключови за прехода в страната, започват да губят почва. Според журналиста Юри Велев от "24 часа", тази ерозия може да се окаже полезна, като предвещава неизбежна промяна – дали в партийната система, или в самия политически модел на страната. В интервю за "Твоят ден" той подчертава, че докато продължават личните битки и липсата на обща визия за бъдещето на страната, кризата ще се задълбочава.

Стояна Георгиева, журналист от Mediapool, добавя, че събитията от последните месеци неизбежно ще доведат до конфликти в Движението за права и свободи (ДПС). По нейни думи има обосновани съмнения, че Делян Пеевски може да има влияние над Върховния съд чрез председателя му Георги Чолаков. Според нея това е поредният пример за това колко дълбоко е пропаднало състоянието на българската държавност. „Мутациите на злото са толкова много, че разочарованието на хората от липсата на незабавни решения ще ги тласне към популистки партии като "Възраждане" и "Величие". Липсата на здрави институционални устои подкопава както държавата, така и самата демокрация“, споделя Георгиева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...