Взривът в Елин Пелин: Нови подробности и разказ на охранител

1
В базата в Елин Пелин често са ходели хора в извънработно време, твърди Веселин Митев
В базата в Елин Пелин често са ходели хора в извънработно време, твърди Веселин Митев Снимка: bTV

В базата в Елин Пелин често са ходели хора в извънработно време, твърди Веселин Митев

В деня на трагедията в складовете с фойерверки и пиратки край град Елин Пелин, Веселин Митев, един от четиримата охранители на обекта, разкрива пред bTV нови подробности. Той разказва, че в складовете често са посещавали хора извън нормалното работно време, включително и в нощните часове.

На фаталната вечер, която стана причина за смъртта на четири души, включително и сина на собственика на базата, екипът подготвял пиротехника за голяма сватба. Митев разказва, че загиналият син пристигнал минути преди взрива, за да вземе фойерверките.

Охранителят на смяна, който е бил на мястото по време на инцидента, е в шок и се нуждае от подкрепа. „Той е малко в шок. Сега отива на баяч, защото не му е лесно. Той си е бил в будката. Вика: „Чух силен взрив, гръм и направо ме залепи за стената“. Будката на охраната е на завой и той е видял, как телата на доцента и дъщеря му са изхвръкнали навън. Ударната вълна ги е изкарала“, споделя Митев. Охранителят разказва, че е успял да помогне на доцента да изведе дъщеря си от мястото на инцидента, въпреки силния огън и дим.

Веселин Митев добавя, че често с доцента в складовете са ходели и други хора, включително и 60-годишният мъж, който е смятан за четвъртата жертва. Те са били ангажирани с подготовката на фойерверки за различни събития.

Митев също така разказва за наличието на големи взривоопасни вещества, известни като "бураци", в складовете. Те са били под постоянно видеонаблюдение, а противопожарната система е била в офиса. „Вътре има камери, както и противопожарна система за гасене. Тя е в офиса, но дали се е задействала, не мога да кажа. Сървърите за камерите са в нашата будка, но всичко е изгоряло“, добавя той.

След инцидента, Митев признава, че се чувства шокиран и разтревожен, като добавя, че много хора са му звъннали, за да се уверят, че е добре.

Сред другите детайли, Митев разказва, че в базата имали и куче на име Мечо, което било намерено невредимо няколко дни след взрива. Днес той се грижи за него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари