Времето за чакане на Дунав мост стига до 40 минути

1
Опашки извън зоната на граничния пункт има в пиковите часове
Опашки извън зоната на граничния пункт има в пиковите часове Снимка: Facebook

Опашки извън зоната на граничния пункт има в пиковите часове

Трафикът на леки автомобили през ГКПП "Дунав мост" при Русе е изключително интензивен днес, информира репортер на БТА. Въпреки това, няма образували се опашки извън зоната на граничния пункт, освен в пикови часове. Шофьорите на леки автомобили изчакват между 10 и 15 минути, за да преминат моста, а в пиковите часове времето за чакане може да достигне 30-40 минути.

От граничния пункт съобщават, че вчера следобед се образували колони от автомобили с румънски туристи по международния булевард "България". Туристите са се връщали от почивка и това доведе до временно увеличение на трафика. Подобна ситуация се очаква и днес следобед.

През последното денонощие през моста са преминали общо 1947 товарни автомобила в двете посоки, като 931 от тях са влезли в България, а 1016 са излезли от страната. Тези цифри показват значителен товарен трафик на ГКПП "Дунав мост", който също допринася за натовареността на пътното движение.

Причината за забавянето и задръстванията е основният ремонт на българския участък на "Дунав мост", започнал на 10-и юли тази година. На 70-годишното съоръжение се извършват строително-монтажни дейности, поради които движението в естакадната част на моста е ограничено до една лента в продължение на 200 метра. За регулиране на движението са мобилизирани служители на "Гранична полиция".

От граничния пункт отправят призив към шофьорите да спазват забраната за изпреварване по мостовото съоръжение и да изпълняват разпорежданията на служителите. Спазването на правилата е от съществено значение за безопасността на всички участници в движението и за предотвратяване на допълнителни задръствания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    3
    Gatanka
    Хайде ,ДМЧ,ВЯС,МЧ,ИСГ,ГК,ЙС,ПГ,НКН,РНД,ОНП,,ВДР,,СНН,КВТ,ККК,НО,ВД, чсо,вашият благодетел си отиде отивате си и вие мърши
  • 5
    2
    До 2, така е.
    Който прибира печалбата от Дунав мост, той да му бере кахърите.
  • 7
    1
    Мечо турист
    А Русе какво печели от простотията наречена Дунав мост ? Едно голямо нищо.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари