Впрягат 700 безработни за справяне с щетите от пожарите

0
Безработни ще се включат в борбата с пожарите и възстановяването на щетите
Безработни ще се включат в борбата с пожарите и възстановяването на щетите Снимка: БГНЕС

Безработни ще се включат в борбата с пожарите и възстановяването на щетите

Служебното правителство одобри финансиране в размер на 3,4 милиона лева за наемане на около 700 безработни лица за участие в аварийно-възстановителни дейности в общините, засегнати от пожари. Средствата са осигурени чрез преразпределение на ресурса по Националния план за действие по заетостта.

Как ще се включат безработните?

Общините ще могат да заявят в бюрата по труда работни места за наемане на хора за аварийно-възстановителни дейности. Наетите безработни ще подпомагат разчистването на имоти на пострадалите жители и ще извършват неквалифицирана работа за отстраняване на щетите по общинската инфраструктура.

Превенция на бъдещи бедствия

Част от средствата ще бъдат използвани за наемане на безработни при бъдещи неотложни действия за предотвратяване и преодоляване на последствията от бедствия, причинени от пожари, наводнения и други природни бедствия.

Спокойна обстановка в страната

Към момента обстановката в страната е спокойна и няма активни пожари. Най-големият пожар около село Воден е локализиран, а пострадалите жители са получили временни жилища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    10
    едно си четвърта баба
    знае, едно си бае! Абе ти не разбра ли, че безработни ще се наемат не да гасят пожари, а да подпомагат разчистването на имоти на пострадалите жители и ще извършват неквалифицирана работа за отстраняване на щетите по общинската инфраструктура.
  • 0
    9
    към седми
    Много дрехи,много вълна,косми и памук на пет ката.Нека е така.Изненадата ще е да видим какво ще раздават на безработните"доброволци". Сигурно защитни облекла от тези които раздадоха на българските лекари през ковид кризата? Половината мухлясали,половината изгнили.Подариха ми дюшек от там.
  • 0
    8
    до 6-ти пръднал ми..
    Отделяй безработните,трайно такива,съкратени и такива които са на борсата само.Тези които получават посочената сума я прибират 12 месеца или 4 месеца.Зависи по кой член от КТ са на борсата.Парите които получават са от социалните и пенсионни вноски които са заработили до този момент.Сиреч може да се каже ,техни са.Регистрираните на борсата повече от една година чакат на социални 50/60 лв.на месец. Сега пръдни пак.
  • 1
    7
    до 4
    Вероятно ще се изненадаш, но пожарникарските дрехи са от вълна, визирам тези под костюма.
  • 3
    6
    до четвъртия тъпанар
    Безработните не получават по50-60 лв на месец, а дневното парично обезщетение за безработица е в размер 60 на сто от среднодневното възнаграждение или осигурителен доход, върху който са се осигурявали за последните 24 месеца, предхождащи месеца на прекратяване на осигуряването, за времето за което имат право да получават обезщетението! Второ, научи се да четеш с разбиране, те няма да гасят пожари, а ще се ползват за неквалифициран труд.Наетите безработни ще подпомагат разчистването на имоти на пострадалите жители и ще извършват неквалифицирана работа за отстраняване на щетите по общинската инфраструктура.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари