Володимир Зеленски: Операцията в Курска област продължава да нанася загуби на Русия

0
Президентът призова съюзниците на Украйна да ускорят доставката на обещаната военна помощ
Президентът призова съюзниците на Украйна да ускорят доставката на обещаната военна помощ

Президентът призова съюзниците на Украйна да ускорят доставката на обещаната военна помощ

Операцията на украинската армия в Курска област на Руската федерация продължава да нанася сериозни загуби на руските сили и на държавата като цяло. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски в традиционното си вечерно телевизионно обръщение към нацията. Изказването му бе цитирано от информационната агенция "Ройтерс".

Зеленски изрази благодарността си към украинските военнослужещи, които активно участват в операцията на територията на Курска област, както и към тези, които се сражават на източния фронт в Украйна. Той подчерта, че действията на украинската армия са от съществено значение за постигането на успех в борбата срещу руската инвазия.

Руските сили също потвърдиха активността на фронта, като обявиха, че са нанесли удар по още един мост в Курска област, стратегическа инфраструктурна цел, която играе ключова роля в продължаващите боеве.

В същото време, украинският президент призова съюзниците на Украйна да ускорят доставките на обещаната военна помощ. Според Зеленски времето е от съществено значение и войната не дава на никого почивен ден. Той подчерта, че всяко забавяне в доставките може да има сериозни последствия на фронта.

„Що се отнася до доставките от нашите партньори - трябва да се ускорят, умоляваме за това. Войната няма почивен ден“, заяви категорично Зеленски в своето обръщение.

Призивите на украинския държавен глава идват в момент, когато военните действия в Курска област и на източния фронт на Украйна продължават с пълна сила. Въпреки сериозните загуби, които руската армия търпи, конфликтът не показва признаци на затихване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    Фък дъ УКР
    Хохъла все за Лойд Остин мечтае, как черен "кол" бяло хохълско дупе дълбае, хохъла и за палестинците ще се погрижи, неумит палестински анус като оближе. А Куролап Зеленски ще вика иху-аку В затвора с Куролап Нетаняху!
  • 0
    12
    Фък дъ РФ
    Руснака все за Лойд Остин мечтае, как черен "кол" бяло руско дупе дълбае, руснака и за палестинците ще се погрижи, неумит палестински анус като оближе.
  • -1
    11
    Лойд Остин
    До 9 Ела да ти снеса малко негърски говна в устенцата,пък ще видим аз ли съм или не съм хохохохо
  • 1
    10
    Запознат бесарабски гей
    Хахахаха джудженце зеленяшко,пак много послъгваш,БИЛД с топ новина: Украинската армия вече не може да използва някои оръжейни системи, доставени ѝ от Германия, или може да ги използва само ограничено. Цялостната военна подкрепа на Берлин за Киев е „под заплаха“, пише вестник Bild am Sonntag, цитирайки вътрешно писмо на германското Министерство на отбраната, с което разполага. „Първоначалните нужди на Украйна от резервни части, например за самоходните артилерийски установки Panzerhaubitze 2000, вече не могат да бъдат удовлетворени, тъй като исканите части ще трябва да бъдат закупени отново“, цитира вестникът писмото на Министерството на отбраната. С други думи, както отбелязва изданието, украинските въоръжени сили вече не могат да използват германски самоходни артилерийски установки или могат да ги използват само ограничено. С течение на времето, както отбелязва Bild am Sonntag, ситуацията ще се влоши още повече поради евентуална загуба на помощта от Германия.
  • -4
    9
    Запознат
    Ти не си никакъв Лойд Остин, ами си най обиновен русофилистичен боклук, въздишащ по амеркиканци като генерал Лойд Остин.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари