Володимир Зеленски обясни защо Русия напредва на фронтовата линия

0
Президентът на Украйна: Русия настъпва, а ние нямаме право да унищожаваме техните военни обекти
Президентът на Украйна: Русия настъпва, а ние нямаме право да унищожаваме техните военни обекти Снимка: Володимир Зеленски / Facebook

Президентът на Украйна: Русия настъпва, а ние нямаме право да унищожаваме техните военни обекти

Украинският президент Володимир Зеленски разкри причините за напредъка на руските сили на фронтовата линия, посочвайки липсата на достатъчно военно оборудване и неадекватното отношение към войниците като ключови фактори. В интервю за френски медии, цитирано от агенция "Укринформ", Зеленски акцентира върху три основни предизвикателства, пред които Украйна е изправена в настоящата война.

Според украинския лидер, една от основните причини за напредъка на руските войски е недостатъчното оборудване на украинските бригади. "Вече не крием, че подготвяме 14 бригади, които искаме да екипираме с военно оборудване," заяви Зеленски. Той подчерта, че тези бригади трябва да защитават територията на Украйна и да служат като резерв за други войници, които се нуждаят от ротация и почивка. Зеленски добави, че само три от тези 14 бригади са напълно оборудвани, което затруднява отблъскването на руската офанзива.

Втората причина, която Зеленски посочи, е пренебрежителното отношение на руското командване към живота на своите войници. "Те убиват войниците си, ако се опитат да се оттеглят," каза украинският президент, добавяйки, че руският лидер Владимир Путин не се интересува от живота на своите хора. Според Зеленски това е една от основните разлики в подхода към правата и свободите на хората между двете страни.

Третата причина за руското предимство, според Зеленски, е невъзможността на Украйна да използва западни оръжия за унищожаване на военни обекти на територията на Русия. Украинският лидер изрази недоумение по въпроса как да реагират на руските ракетни системи и самолети, които атакуват Украйна от Белгород и други райони. "Ние сме в недоумение какво да правим," коментира Зеленски, подчертавайки, че Украйна е ограничена в своите действия поради ограниченията на западните оръжия.

Тези три ключови причини, според Зеленски, поставят Украйна в трудна позиция и затрудняват усилията ѝ за отблъскване на руските нападения. Президентът изрази надежда, че западните съюзници ще продължат да подкрепят Украйна с нужното военно оборудване, за да могат украинските сили да се справят с текущата криза и да защитят своята територия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Димитър Диспансера
    Русия напредва на фронтовата линия защото Володимир Зеленски и д-р Мирослав Спасов доказаха че има 1 милион българи, които хитруват и не си плащат здравните осигуровки. Когато те платят тогава Украйна славно ще победи в тази героична война и ще прослави евроантарктическите ценности! Тогава на парада на победата Соломон Паси тържествено ще върне д-р Глинка Комитов за шеф на здравната каса!
  • 0
    10
    Куролап Зеленски
    Май след изборите в САЩ аз се бъда бит,ебан и посран,така се очертават нещата...дано да не ме бие само алжирския травестит
  • -5
    9
    Кур за Лайнояд Путин
    След олимпиадата в Париж всичко ще се промени и руската сган ще бъде бита , ебана и посрана!
  • -1
    8
    Ха-ха
    Тоя комик доста смешки е наговорил.
  • -4
    7
    Мухахахахаха
    До 6 Ще разбереш какво "печелиш", когато Украинците прикючат да отстъпват ... Тогава ще разбереш, "кон боб яде ли" !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари