Володимир Зеленски нарече Путин "болен старец"

3
Президентът на Украйна представи ново оръжие в арсенала на страната си
Президентът на Украйна представи ново оръжие в арсенала на страната си Снимка: Facebook / Володимир Зеленський

Президентът на Украйна представи ново оръжие в арсенала на страната си

Президентът на Украйна Володимир Зеленски представи ново оръжие в арсенала на страната си – разработен в Украйна реактивен дрон с името „Паляниця“. Този иновативен безпилотен апарат, според думите на Зеленски, има потенциал да изнесе конфликта на руска територия. Представянето на новия дрон съвпадна с отбелязването на 33 години независимост на Украйна, което дава символично значение на този технологичен напредък, съобщи Ройтерс.

Зеленски подчерта, че „Паляниця“ е по-бърза и мощна от досега произвежданите оръжия в страната. Според него, новото украинско изобретение е вече използвано за успешен удар по руска цел, въпреки че детайли не бяха разкрити поради съображения за сигурност.

Врагът ще узнае какъв е украинският начин за отговор – значим, симетричен и с голям обсег“, заяви украинският президент, демонстрирайки увереност в новото оръжие. Той допълни, че решението да се разработват такива оръжия е реалистичният подход на Киев, докато някои западни съюзници забавят предоставянето на допълнителна военна помощ.

Украйна е изправена пред продължаваща агресия от страна на Русия, започнала с инвазията на 24 февруари 2022 година. Оттогава Москва атакува Украйна с хиляди ракети и дронове, като значителна част от страната остава под руски контрол. В този контекст, новото украинско оръжие се явява важен елемент в борбата срещу руската инвазия.

Украинският президент не пропусна да насочи иронични коментари към руския лидер Владимир Путин, наричайки го „болният старец от Червения площад“. Зеленски осмя ядрената реторика на Москва и заяви, че руският президент няма да диктува условията на войната.

Болният старец от Червения площад, който постоянно заплашва всички с червения бутон, няма да ни диктува червените си линии“, заяви Зеленски във видеоклип, публикуван в социалната мрежа „Телеграм“.

Русия, от своя страна, осъжда украинските удари с безпилотни апарати, наричайки ги терористични актове. Независимо от това, Украйна настоява за разрешение от своите западни съюзници да използва техните оръжия за атаки по руска територия. Според Зеленски, ударите по военни летища, използвани от руската авиация за атаки срещу Украйна, са от ключово значение за успешната защита на страната му.

Името „Паляниця“ има символично значение за украинците. Освен че представлява традиционна украинска питка от пшенично брашно, думата е трудна за произнасяне от руснаците, което често се използва като начин за разграничаване на свои от чужди по време на войната. Зеленски дори отбеляза с нотка на хумор, че на Русия ще бъде трудно дори да произнесе какво точно я е ударило.

Докато войната продължава и загубите на двете страни се увеличават, новото оръжие „Паляниця“ може да промени динамиката на конфликта, особено ако бъде използвано за удари в дълбочина на руската територия. Това би дало на Украйна нови възможности за отговор на руските атаки и може да увеличи натиска върху Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    41
    Лойд Остин
    Смрадливата бесарабска пишколапка мартинчо нарича ядерки моите лайна защото обича да ги яде хохохо
  • 0
    40
    Фекал 16
    Скоро ще ви треснем с няколко ядерки,да ви изпепелим гадни хохъли.Щр преместим централата на лайНАТО от Брюксел в Полски Тръмбеш,да можем всеки ден да разтрелваме по 50 бандеронацисти и на никой да не му идва на акъла да иска да е хохъл
  • 1
    39
    Ф16
    Скоро ще ви треснем с няколко ядерки,да ви изпепелим гадни комуняги.Щр преместим централата на НАТО от Брюксел в Москва,да можем всеки ден да разтрелваме по 50 комуняги и на никой да не му идва на акъла да иска да е русособоко
  • -2
    38
    До 36
    Какво означава ядерка,курво бесарабска неграмотна ? Да не са те ебали с баядерка че си се объркал нещо,мамата ти смрадлива хахахах
  • -1
    37
    Фекал 16
    Трябва Киев да се бомби, няколко ядерки и всички бандеровци на оня свят.След това багерите ,да се срине Киев и.на негово място обеществена тоалетна .Крайно време е много ги жалим тези ебани в гъза хохли, всички при Бандера...Ще ви сринем кочината хохъли.КУР за лайНАТО
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари